NATAȚIE – Luca Ichim (LPS Baia Mare), o nouă medalie de bronz la Campionatul Naţional de înot în bazin scurt

0
121

BRONZ LA 200 M SPATE. Joi, 9 noiembrie 2023, în prima zi a Campionatelor Naţionale de înot în bazin scurt (25 de metri), competiție programată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern în bazinul din incinta Complexului Sportiv de Natație din Otopeni (ultima repetiţie înaintea Europenelor de seniori, care se va desfășura în 5-10 decembrie 2023, în acelaşi complex olimpic de nataţie), tânărul sportiv Luca Ştefan Ichim (19 ani) de la LPS Baia Mare a cucerit medalia de bronz a probei 200 m spate.

 

Sportivul LPS Baia Mare a fost înregistrat cu timpul de 01:58.46 (cu aproape 2 secunde mai rapid decât în finala Campionatul Național în bazin de anul trecut, când a fost medaliat tot cu bronz), fiind devansat doar de reprezentanții clubulurilor Steaua și Olimpia Bucureşti, respectiv Andrei Badea (considerat un fenomen, are 16 ani și domină proba – a înregistrat un rezultat de 01:53.60, cu o îmbunătățire de 4 secunde față de anul trecut!) și Denis Laurean Popescu (CS Olimpia Bucureşti, 20 ani) cu 1:53.95.

 

Ichim este orginar din Buzău, însă de 5 ani se antrenează la Baia Mare, cu antrenorul Adrian Gherghel, pentru că în orașul său natal bazinul a fost închis și apoi desființat. S-a mutat la Baia Mare, este elev și activează la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Baia Mare, unde primește bursă și poate să se antreneze gratuit. Este multiplu campion național la diferite categorii de vârstă.

 

Anul trecut, Ichim s-a clasat pe locul 6 în tradiționalul Top 10 de final de an al sportivilor din Maramureș, întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

 

Iată clasamentul final în proba 200 m spate:

  1. Robert Andrei Badea (CSA Steaua, 16 ani) 1:53.60
  2. Denis Laurean Popescu (CS Olimpia Bucureşti, 20 ani) 1:53.95
  3. Luca Ştefan Ichim (LPS Baia Mare, 19 ani) 1:58.46.

 

* Foto arhivă

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here