MECI-TEST – Minaur Baia Mare a pierdut amicalul cu U. Cluj și așteaptă meciul decisiv pentru menținerea în Liga a II-a, cu Metaloglobus, la București

0
531

FOTBAL – MECI AMICAL. Sâmbătă, 25 martie 2023, pe terenul de fotbal din Parcul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu” (Parcul Babeș) din Cluj-Napoca, în meci amical fotbal, FC Universitatea Cluj (Liga I) a învins, cu 3-1 (2-0), CS Minaur Baia Mare (Liga II).

 

Timp noros la Cluj-Napoca, dar amenințarea ploii neconcretizându-se timpul a fost bun pentru fotbal (14 grade Celsius, umiditate 60%). Cei doi antrenori Ioan Ovidiu Sabău (U. Cluj) și Vasile Miriuță (Minaur Baia Mare) au stabilit acest amical în vederea meciurilor (grele) care îi așteaptă, ambele echipe luptând în play-out pentru menținerea în ligi (clujenii în Liga I, băimărenii în Liga II-a).

 

Antrenorul Vasile Miriuță a început partida cu următorul 11: Avram – Lazăr, Stoian, Simion, Iacob – Dandea, Donca, Ivanovic, Chinde – Stănescu, Jarovic. Antrenorul gazdelor, Ioan Sabău, a trimis pe teren echipa: Iliev – Martic, Miron, Ispas, Chipciu – Bic, Simion, Remacle, Haită – Teșcan, Bălan.

 

Gazdele au deschis scorul în min. 20, prin atacantul central Dragoș Sebastian Tescan (23 de ani, adus în vara anului 2021 de la UTA), găsit cu o pasă de la mijlocul terenului la limita careului băimărenilor, care a avansat din preluare până la 12 metri de poartă și, din poziție centrală, l-a executat pe Avram (gol imparabil – eroare a fundașilor centrali). Spre finalul reprizei, în min. 41, clujenii și-au majorat diferența prin golul belgianului Remacle (împrumutat în 2022 de la FC Botoșani) – Minaur a pierdut balonul la centrul terenului, pe un atac pozițional, au avansat până la limita careului de 16 metri, Remacle, demarcat pe extrema dreaptă a primit balonul și, din unghi, a șutat în vinclul din stânga lui Avram.

 

La pauză, Sabău a schimbat 5 jucători, introducându-i pe teren pe Oancea, Ilie, Goranov, Horșia și Trif (în locul lui Martic, Miron, Chipciu, Bic și Remacle). În repriza a doua, spre finalul partidei, în min. 83 clujenii au marcat și cel de-al treilea gol prin extrema stângă Ely Fernandes (32 de ani, atacant din Capul Verde, venit anul trecut de la Farul Constanța), care a reluat cu capul din 5 metri o centrare a lui Dan Nistor. Chiar la finalul  partidei, băimărenii reușesc să reducă diferența de pe tabela de marcaj prin golul de onoare înscris de Sergiu Ciocan, care a transformat în dreapta portarului, imparabil, lângă bară, o lovitură de la 11 metri acordată în urma unui fault.

 

U. Cluj – Minaur Baia Mare: 3-0 (2-0), au marcat Dragoș Tescan (min. 20), Martin Remacle (min. 41), Ely Fernandes (min. 83) / Sergiu Ciocan (min. 90 – 11 metri).

 

Următorul meci al Minaurului, în 1 aprilie 2023, în play-out-ul Ligii a II-a, un meci decisiv pentru menținerea șanselor de a rămâne în Ligă, cu Metaloglobus București.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here