N-AU REPETAT SURPRIZA – Explorări a pierdut categoric și al doilea meci cu Dinamo și va juca în play off pentru locurile 5-8, cel mai probabil cu SCM Zalău

0
170

LIGA I – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 25 martie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meciul 2 al fazei I play-off din Liga I volei masculin (fază eliminatorie care se joacă pe sistemul 2 victorii din 3 meciuri), Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 0-3 (19-25, 24-26, 20-25), partida cu Dinamo București.

 

Meciul, arbitrat de nemțenii Cristian Botezatu (principal) și Cristian Ouatu (secund), a pornit ca ultimă șansă a băimărenilor de a continua disputa pentru accederea în cursa pentru locurile 1-4, dinamoviștii impunându-se clar în primul meci cu 3-0 (25-13, 25-21, 25-20).

 

Orice echipă clasată în sezonul regular pe locurile 5-8 care ar reuși calificarea în grupa 1-4 ar constitui o surpriză uriașă, în voleiul masculin românesc valoarea (sportivă și de bugete) echipelor fiind foarte clar diferențiată, Steaua, Dinamo, Arcadia Galați și Craiova fiind în primul eșalon valoric.

 

La jumătatea primului set, dinamoviștii au intrat cu 7-15 (de la 7-9, au făcut 6 puncte consecutive, cu combinații rapide la fileu și cu Bartha în rol de trăgător). Gazdele au mai redus din diferență, la 5 puncte (12-17), dar oaspeții s-au impus în setul 1, după 24 de minute de joc efectiv, cu 25-19. Munoz Benitez  (antrenorul lui Dinamo) a experimentat în acest set diverse formule de sextet.

 

Al doilea set începe cu băimărenii mai atenți în apărare (și la blocaj) și cu un echilibru menținut un timp mai îndelungat, Explorări reușind chiar să se desprindă la 7-3, moment în care Benitez a cerut time-out. Dar băimărenii blochează extraordinar și se duc la 8-3, 9-4. Revin formidabil dinamoviștii: 9-8. E rândul lui Marius Botea să ceară time-out. Explorări reușește să intre în avantaj la jumătatea setului: 13-11.

 

Gazdele reușesc (aproape eroic) să păstreze diferența minimă (2 puncte) până spre finalul setului (23-21), dar dinamoviștii egalează în extremis: 23-23. Explorări are minge de set, dar servește afară și setul intră în prelungiri: 24-24. Dinamo se impune cu 26-24, după 32 de minute. Frustrant pentru gazde, care au condus tot setul.

 

În setul 3, ultimul, băimărenii încep mai prost, dar revin și se mențin în plasa lui Dinamo, însă la jumătatea setului bucureștenii aveau un avans de 4 puncte: 13-9. Din nou time-out cerut de banca celor de la Explorări, într-o tentativă decisivă de a schimba ceva în soarta partidei care se îndreaptă spre un deznodământ nesurprinzător (victoria oaspeților în minim de seturi și calificarea acestora în faza a II-a în grupa 1-4).

 

Dar Dinamo merge la 16-11 și Botea cere din nou time-out. Pujol face spectacol pe final, plasând punctul, surprinzător (fără recție din partea adversarilor), din atingerea 2 – schema a fost reușită și de Silvășan-Pașca în primul set. “Toate golanțele au fost trase”, fără rezultatul scontat, bucureștenii se îndreaptă spre câștigarea setului (în 24 de minute), a meciului (după o oră și 20 de minute) și a calificării (după minimum posibil: două meciuri): 25-20.

 

De la Explorări au punctat: Tarța (17 puncte), Cheagă (7 puncte), Dragomir (6 puncte), Silvășan-Pașca (5 puncte), Aldea și Taboada (câte 4 puncte), Badea (2 puncte). De la Dinamo s-au remarcat Cuk (16 puncte), Cherbeleață (15 puncte), Bartha (9 puncte) și Gommans (8 puncte).

 

La principalii indicatori tehnici (Explorări vs. Dinamo): atacuri decisive 36-45, servicii decisive (ași) 4-3, blocaje decisive 5-10, puncte pe greșeala adversarului 18-18.

 

În faza a II-a a play-off-ului, Explorări va juca împotriva echipei pierzătoare din meciul SCM Zalău – Arcada Galați (cel mai probabil cu zălăuanii). Vestea bună este că primul meci este la Baia Mare, al doilea la adversari, iar al treilea (dacă va fi cazul), tot la Baia Mare. Un avantaj pentru Explorări, care dacă s-ar impune în această fază a II-a ar juca pentru locurile 5-6.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here