MARCATOR ȘI PENTRU NAȚIONALĂ – Jason Tomanè (CSM Știința Baia Mare) a marcat un eseu în victoria categorică a României cu Belgia

0
295
Jason Tomane

RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP 2023. Jason Tomanè (CSM Știința Baia Mare) a marcat un eseu în minutele de prelungiri ale meciului României cu Belgia, disputat la Bruxelles în etapa a doua a grupelor și încheiat cu victoria stejarilor cu 56-5 (21-5) – România a obţinut şi punctul bonus ofensiv.

 

În urma victoriei de pe Stadionul ”Nelson Mandela” din Bruxelles, România s-a calificat în semifinalele Rugby Europe Championship 2023, urmând să mai dispute un singur meci în grupă, cu Portugalia, la Lisabona, meci decisiv pentru locul 1 în Grupa B, implicit o semifinală cu Spania (dacă se va clasa pe locul 2, România va întâlni în semifinală Georgia, favorita la câștigarea comeptiției).

 

României s-a impus categoric în fața Belgiei, marcând 8 eseuri, toate transformate. Printre marcatori, aripa campioanei CSM Știința Baia Mare, Jason Tomanè (născut în Australia, jucător cu dublă cetățenie, neo-zeelandeză și română, adus în lotul Științei în februarie 2019), care a intrat de pe banca de rezerve și a culcat balonul în terenul de țintă al belgienilor în min. 80+5.

 

Pentru România au marcat: Taylor Gontineac (eseuri: min. 14, min. 44, min. 47), Alexandru Savin (eseu min. 34), Ovidiu Cojocaru (eseu min. 56), Cristi Chirică (eseu min. 63) şi Jason Tomane (eseu min. 80+5), eseu de penalizare (min. 9). Toate eseurile au fost transformate de Ionel Melinte. Pentru gazde au marcat Ryan Godsmark (eseu min. 37, netransformat).

 

În clasamentul Grupei B a Rugby Europe Championship 2023, România, care în prima etapă a învins Polonia cu 67-27 (38-10), la Bucureşti, ocupă locul 2, la egalitate de puncte (10) cu Portugalia, departajate de punctele marcate (Portugalia +99, România +91). Cele două echipe se vor întâlni pe 19 februarie, la Lisabona, în ultimul meci al grupei. Câștigătoarea va juca în semifinală cu Spania (locul 2 în Grupa A), iar învinsa cu Georgia (locul 1 în Grupa A).

 

* Foto generică: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here