SITUAȚII DE URGENȚĂ – Deputat Călin Bota: Se înființează un sistem informatic al datelor din sectorul agroalimentar, pentru cunoașterea stocurilor de produse agricole şi alimentare

0
226
Călin Bota

BAZA DE DATE A ALIMENTELOR. Deputatul liberal de Maramureș Călin Ioan Bota a precizat că a aprobat în plenul Camerei Deputaților un proiect de lege, pe care l-a semnat alături de mai mulți colegi liberali, prin care se reglementează raportarea stocurilor la produsele agricole şi alimentare de către producătorii agricoli, depozitari, procesatori şi comercianţi, în contextul unei situaţii conflictuale, de criză sau de urgenţă.

 

Este un proiect impor-tant, care vine cu soluții reale pentru agricultura românească și pentru populație, a precizat deputatul liberal de Maramureș Călin Ioan Bota.

Conform actului normativ, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va dezvolta un sistem informatic de colectare a datelor statistice raportate de operatorii economici din sectorul agroalimentar. În vederea asigurării trasabilităţii produselor agricole şi alimentare pe piaţă, operatorii economici din sectorul agroalimentar au obligaţia furnizării de date statistice de evidenţă a stocurilor de produse agricole şi alimentare, o singură dată pe lună, până în data de 15 a lunii pentru luna precedentă, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Excepţie de la aceste prevederi vor face comercianţii care deţin structuri de vânzare cu suprafaţă de vânzare de până la 400 de metri pătraţi inclusiv, fără spaţiile destinate depozitării şi producţiei mărfurilor, comercianţii ambulanţi, comercianţii care desfăşoară activităţi de servicii de alimentaţie publică, precum şi cei care desfăşoară activităţi de comercializare în zone publice.

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan BotaATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here