EXCLUSIV – Florin Gherasim (președinte Fotbal Comuna Recea): Nu mai există echipa din Recea! Nu ne înscriem în Liga a III-a, clubul intră în insolvență

0
2733

CONFIRMARE TRISTĂ. Președintele clubului Fotbal Comuna Recea, Florin Gherasim, a declarat, în exclusivitate pentru 2mnews, că echipa s-a desființat! „Nu mai există echipa Fotbal Comuna Recea, nu ne-am înscris și nu ne înscriem în campionat (n.red. în Liga a III-a), de altfel TOȚI jucătorii au plecat de la echipă (cei mai mulți la Minaur Baia Mare). Acesta este adevărul crunt și crud. Promisiunile autorităților – județene, în special, apoi locale, din Recea, și din Baia Mare – nu s-au concretizat în niciun fel. Totul a rămas la stadiul de discuții fără nicio acoperire în realitatea financiară”, a declarat Gherasim.

 

Președintele clubului care a activat în Liga a II-a a precizat, pentru 2mnews, că datoriile totale ale se cifrează la puțin sub 900.000 lei (echivalentul a 180.000 de euro) și constau exclusiv din salarii neplătite jucătorilor pentru primele 6 luni ale anului 2021 și salariile restante pentru antrenorul Ciprian Danciu (care însumau puțin peste 100.000 lei). Deci, jucătorii din Recea au jucat ÎNTREG play-out-ul campionatului și barajul pentru menținere în Liga a II-a fără să fie plătiți!

 

“Datoriile sunt exclusive către jucători. Încă din ianuarie, după retragerea finanțării autorității locale din Recea și a autorității județene (Consiliul Județean), eu le-am spus că pot, ca președinte, să acopăr cheltuielile pentru această parte a doua a sezonului (barem de arbitraj, organizare, mese, cazări – pentru cei care nu erau localnici -, transport), dar pentru salarii au garantat alții (n.red., în speță autoritatea județeană, prin președintele Ionel Bogdan). Băieții au dat dovadă de caracter și au rămas, au jucat pentru club. Dacă ne mențineam în Liga a II-a, poate veneau și banii. Așa, n-a venit nimic. La antrenorul Danciu trebuia să-i plătim 102.000 lei până la 1 iulie. Danciu ne-a înțeles, chiar am negoiciat o reducere a acestei sume, am ajuns pe la 15.000 de euro, a fost de accord, dar n-am putut să-i dăm nici acei bani. Clubul n-a primit nimic din ceea ce s-a promis”.

 

Contractul antrenorului Florin Fabian, cel adus la club la începutul acestui an, prevedea că dacă echipa retrogradează, contractual va fi reziliat. Cee ace se va întâmpla. Gherasim a mai spus că bugetul total de salarii al jucătorilor de la Recea era de aproximativ 130.000 de lei pe lună și că urmează să ceară insolvența clubului din Recea. “Fotbaliștii care își vor depune memorii, vor primi banii, când (n.red., și dacă) se va putea, pentru că așa e legea insolvenței. Până acum, un singur jucător și-a depus memoriu. Și antrenorul Danciu va primi banii, pentru că deja există o decizie (n.red., a FRF) în acest sens”, a precizat, pentru 2mnews, președintele ACS Fotbal Comuna Recea, Florin Gherasim.

 

Gherasim a mai spus că a făcut tot ceea ce a ținut de el și de conducerea clubului pentru realizarea proiectului de unificare al clubului din Recea cu cel din Baia Mare și obținerea unei susțineri financiare semnificative din partea autorității județene și a celei municipale, dar că respectivul proiect nu a mai fost viabil când Farul Constanța și-a păstrat locul în Liga a II-a.

 

“Noi chiar am schimbat denumirea echipei, este aprobată noua denumire CS Dacia Maramureș (acesta este fostul nume al echipei din Recea din anul 2013, când juca în Liga a IV-a), dar totul a căzut când Farul și-a păstrat locul în Liga a II-a, pentru că acest proiect era atractiv pentru autoritățile județene și municipale doar pentru divizia secundă”, a mai precizat Gherasim, care a sublinat că nu se gândește să bage clubul în faliment din două motive: 1) pentru că ar fi eliminată posibilitatea ca jucătorii să-și primească salariile restante; 2) pentru că vrea să continue cu câteva grupe de copii și juniori (atât va rămâne din clubul care a reprezentat județul Maramureș în Liga a II-a).

 

* Foto: @ ACS Fotbal Comuna Recea

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here