MARAMUREȘ – Vechi pod de cale ferată forestieră de pe Valea Vaserului, refăcut printr-o investiție de aproape 3 milioane de lei

0
811

CALE FERATĂ FORESTIERĂ. Podul de fier de cale ferată forestieră cu ecartament îngust Cozia, de pe Valea Vaserului, a fost refăcut în urma unei investiții de aproximativ 2,93 milioane de lei, finanțarea cuprinzând și amenajarea albiei râului.

 

Infrastructura de cale ferată forestieră de pe Valea Vaserului se află în proprietatea statului, fiind gestionată de Romsilva, prin Direcția Silvică Maramureș – Ocolul Silvic Vișeu, iar investiția a fost finanțată din bugetul de stat, silvicii considerând că lucrarea este probabil unică în Europa ultimilor ani.

 

Podul, care a fost recepționat la începutul lunii octombrie, are 4,2 metri înălțime și o lungime totală de aproape 36 de metri. În cadrul proiectului de investiție s-a amenajat și albia râului, prin executarea a 340 metri liniari de ziduri de sprijin.

 

* Foto: Romsilva

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here