MĂCAR ACUM, FĂRĂ COMPROMISURI – PNL Maramureș a anunțat demararea procesului de înlocuire din funcția de primar interimar a lui Dăncuș, locotenentul lui Cherecheș, cu viceprimarul Pap

7
8359
Călin Bota și Ionel Bogdan (PNL) - stânga, Ioan Doru Dăncuș (Coaliția pentru Maramureș) - dreapta sus, Pap Zsolt István (UDMR) - dreapta jos

ÎNCEPE „DANSUL MIRESEI”. Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, și președintele PNL Baia Mare, Călin Bota, au anunțat în urmă cu puține momente că necesitatea de a asigura o continuitate administrativă în municipiul reședință de județ, Baia Mare, și a parteneriatului constructiv cu administrația județeană pentru proiectele comune de dezvoltare în care sunt implicate cele două entități publice administrative din Maramureș, vor începe negocierile cu partidele din Consiliul Local Baia Mare (USR, PMP, UDMR) pentru înlocuirea din funcția de primar interimar a viceprimarului Ioan Doru Dăncuș (Coaliția pentru Maramureș), locotenentul fostului primar, fugarul condamnat penal Cătălin Cherecheș (Coaliția pentru Maramureș), cu viceprimarul Pap Zsolt István (UDMR).

 

Este o perioadă complicată, dificilă, care trebuie gestionată cu înțelepciune și rezultatul acestei gestionări trebuie să poată susține proiectele majore derulate prin parteneriatul între Primăria Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș. De aceea îndemn consilierii locali la responsabilitate, prezentul este important și va influența viitorul cetățenilor din municipiul Baia Mare, motorul economic al Maramureșului, aici producându-se aproape 70% din PIB-ul județului.
Vom începe negocierile cu grupurile politice din cadrul Consiliului Local Baia Mare pentru a crea o majoritate stabilă. Mă voi implica atât eu, cât și echipa PNL și președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota, care a fost și viceprimar al municipiului și cunoaște foarte bine situația administrativă actuală. Vom avea discuții cu grupurile politice, pentru a ne asigura că Baia Mare este gestionată corect în interesului tuturor băimărenilor. Este dificil să susținem în funcția de primar interimar un… locotenent (n.red., cu referire la Dăncuș, care s-a auto-declarat public locotenent al fostului primar Cherecheș), a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.
Cel mai important lucru care trebuie să rezulte în urma actului administrativ sunt proiectele finalizate. Tocmai de aceea le răspund celor care pe parcursul celor 3 ani în care am fost prezenți în Consiliul Local ne-au criticat pentru faptul că nu am adus multe reproșuri conducerii municipiului Baia Mare, că nu ne-am opus unor proiecte cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli: pe noi ne interesează ca în Baia Mare și în Maramureș să se-ntâmple lucruri pozitive care să rămână dincolo de mandatele noastre (fac referire la Varianta Ocolitoare a municipiului, la cele două pasaje rutiere de la intrarea în oraș, care au fost priorități în bugetul local), a precizat președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota, care s-a declarat încrezător că aleșii locali vor reuși să formeze o alianță majoritară care să asigure o conducere exclusiv în interesul băimărenilor.

PNL a obținut în 2020 cel mai mare număr de voturi pentru Consiliul Local Baia Mare (10.319 voturi, procentual 25,16%), dar are același număr de consilieri locali, 7, ca și Coaliția pentru Maramureș, struțo-cămila electorală creată de fostul primar, condamnatul fugar Cherecheș (aceasta a obținut 9.973 de voturi, primind al 7-lea mandat prin redistribuire). Problema PNL este că nu se mai poate baza decât pe 5 din cele 7 voturi.

 

Totuși, liberalii ar trebui să poată rezolva ecuația înlocuirii primarului interimar, nu doar cu voturile partidelor interesate de schimbarea logică (USR – 4 voturi, PMP – 3 voturi, UDMR – 2 voturi), ci chiar cu o parte din voturile raționalilor din Coaliția pentru Maramureș, eliberați și ei de cel care le dicta autocrat cum să voteze. Cu toate trădările și parti-pris-urile aleșilor care au rămas și în perioada post-Cherecheș captivi interesului personal, în detrimentul revenirii la normalitate a urbei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Acuma puneț-il interimar pe PAP ZSOLT ca după aia să ziceți că ungurii în jos și ungurii în sus și cum sunt ungurii !!!…că aveți tupeul să vă agățați , în loc să vă bateți capul cum să readuceți orașul la normal cu datoriile voi cu lozinca asta o să veniți că l-au pus pe ungurul PAP ZSOLT ca interimar și nu face nimic ! vă spun eu că așa va fi ! că așa a fost și cu LUDESER cînd a fost interimar !

  2. Nici nu știi ce și cum să gândești ! De anunțat și-au anunțat intențiile, dar oare care va fii…rezultatul …pentru binele băimărenilor ? Și pentru a căror băimăreni ? Majoritatea ne facem griji pentru iarna care a debutat , pentru prețurile care cresc mereu, pentru nesatisfăcătoarea gospodărire a urbei, pentru imensele datorii ale primăriei ! Sănătate vă doresc la toți, înțelepciune, putere de muncă și multă, multă răbdare !

  3. Interesanta forma de manipulare a cititorilor a moderatorului la mesajul de mai jos –Limbaj Excesiv , Acuze fara argumente legale – Induceti ideea ca nimic n-ar fi adevarat din mesaj . Asa a fost si cu Chereches , toata lumea si autoritatile stiau ce face de ani de zile ( si nu neaparat din presa , stimabile Vischi ) . Exact la fel stiu o gramada de baimareni , ce face si a facut de ani de zile , avocatul cu CV-ul ma(…)it , Niculescu Tagarlas , care acum propune si face legi in Romania , (…) . Parca dorea si anumite facilitati pentru dezvoltatorii imobiliari , nu-i asa ? Nu observati ca toti acesti pseudo-politicieni ataca doar subiectele din care obtin pentru sine si terte persoane , bani foarte multi ? Sau aveti probleme cu vederea si auzul , domnule Vischi . As mai avea o nedumerire . Cam de cati ani aveti contract cu PNL -ul pentru promovarea politicienilor locali din respectivul partid, in ziarul dvs ? Ar trebui reamintit zecile de milioane de euro care le primesc partidele de la bugetul statului , care milioane se varsa , partial , si un buzunarul jurnalistilor in urma acestor contracte. Deci tot bani publici . Cred ca ar trebui sa fiti extrem de mult mai impartial domnule Vischi . Atacurile sustinute impotriva lui Chereches , da , au fost bine documentate , insa sa vii acum , la doar cateva zile , sa pornesti masina de propaganda pentru PNL , pentru a-l promova pe Calin Bota pentru a candida la primaria Baia Mare , in functia de primar , arata lipsa de impartialitate a articolelor privind aproape defunctul PNL . In articol ,da, se sustine pentru interimat viceprimar ca fiind domnul Jolt , insa pentru alegeri de primar deja , practic ,ii faceti campanie electorala lui Calin Bota . Deci domnule Vischi , unde-i impartialitatea ? Am sa repet : Chereches a cazut , s-a stiut ce face de ani de zile . Insa stim toti si ce caracter are senatorul Tagarlas , chiar daca in acest moment se folosesc Acuze fara argumente Legale , cum ati scris la mesajul de mai jos . In plus domnule Vischi , va recomand sa faceti si investigatii asupra trecutului si prezentului senatorului Tagarlas , sa vedeti cam ce gasiti . Dar ma indoiesc ca veti face asa ceva . Ca se lovesc cap in cap , interesele . Al dumneavoastra si al senatorului . Mai ales ca senatorului , nu-i place deloc sa i se pateze imaginea de demnitar . Si omul are o gramada de scheleti in dulap. Deci mai reflectati cum si pe cine promovati in ziarul dvs , domule Vischi . (comentariu moderat – acuze fără argumente legale)

    • D-le Pop, mult ați scris :). Cu năduf, așa. Și din nou fără să aduceți argumente. Și jignindu-mă. Dar, vedeți?, am publicat din nou comentariul dvs. foarte-foarte ușor moderat (și doar unde a fost obligatoriu). Folosim moderarea comentariilor din mai multe motive, dar unul dintre principalele constă în protejarea comentatorului. Pentru că unii cred că dacă inventează o adresă de e-mail, pot înjura sau calomnia pe oricine nu-i place. Însă la solicitarea instanței sunt obligați să deconspirăm identitatea reală a comentatorului. Mai exact IP-ul de pe care ați scris, care e înregistrat. Cât despre cum facem noi contracte de publicitate pentru a vă lăsa pe dvs., cititorii să citiți de 7 ani GRATUIT acest ziar, credeți-ne, am mai explicat, ar fi redundant să o fac doar pentru dvs. Imparțialitatea ne-am păstrat-o oricând, dovadă că nu veți găsi niciunde atât de multe articole critice la adresa partidului pe care l-ați nominalizat (atunci când am considerat că șefii acestuia au greșit). Spre deosebire de alte puncte media, nu considerăm că un contract de promovare este unul care conferă protecție, ci unul care promovează plătitorul (repet, ca dvs. să puteți citi GRATUIT acest ziar). Când vreunul dintre cititori va contracta publicitate care să acopere toate cheltuielile ziarului/firmei, o să luăm în calcul să renunțăm la contractorii politici numai pentru că așa vreți dvs. Pace în lume!

  4. Uraganul „Cătălin” ar fi trebuit sa producă efecte devastatoare în toate cele 4 puteri sle statului roman, după cum urmeaza:
    1. LEGISLATIV
    Aici de ani de zile trebuie modificate de la Constituție pana la legea electorala sau a traficului de informații și protecție a vectoriilor (legea presei), legi care sa caracterizeze un stat modern, responsabil fata de cetățeni, ceea ce de când statul roman -1879, nu exista!
    De pilda, administrația este de pe vremea lui Ceaușescu, înlocuirea sintagmei oraș, comuna, municipiu cu UAT, unitate administrativ teritoriala servind străinilor și nu cetățenilor statului modern
    Tâlcul rezida în ușurință cu care un semitransparent piate enunta acum: „Sighet este un oraș evreiesc”!
    Dacă îl contrazici eticheta antisemit iti este catapultat oe viata undeva între felinare!
    UDMR -pe peta textului semnat C Vischi are șansa de a denatura CALITATEA JURIDICA A EXERCITIULUI ELECTORAL intr-o consecința a unei ședințe cu trabuc, whisky și cu(…)ve în urma căreia un primat este numit deși potrivit legii el TREBUIE ALES!
    Care va sa zică atat legea fundamentala cât și statul sunt minate si aruncate în derizoriu pt. ca ORDINEA DE DREPT nu este INTRETONUTA, MONITORUZATA și SECURIZATA!
    Cum sa modifici legea electorala fără exercițiul legiuitorului, adica, sa inventezt false izvoare de lege ?
    Asa s-a procedat de pilda, la Referendumul pt. modificarea constituției când pt. Îndeplinirea cvorumului s-a alocat o zi în plus exercițiului electoral, în loc ca acesta sa fie declarat nul!
    2. MASS-MEDIA
    Sintagma „jurnalism de investigatie” este streașina, „pticușul” sub care scurgerea de informații poate exonera pe faptas de punitie penala!
    Sau, cum sa scrii, sa publici un text in care colcăie falsul, numai pentru a întreține suspiciunea rezonabila și interesul public major, criteriile ce fundamentează dosarele dedicate adversarilor politici.
    Cum poți da ca știre o prostie precum ” primarul Cherecheș a scos din tara oeste 1,5 milioane dolari în trabse a câte 10 mii”!
    Cat de mincinos și cretin sa poti fi fata de cetățean și fata de SRI/SIEcand o simpla împărțire inseamna 150 de întrări și ieșiri din tara a primarului și asta fără sa atragă atenția vameșului sau a…femeii de servici a lui Helvig?!
    Despre ceilalți?
    …va urma! (comentariu moderat – limbaj excesiv)

  5. Bai Ionel Bogdan , bai Calin Bota , bai Niculescu Tagarlas … de cand sunteti pe mari functii ati facut avere , baietasilor . Acum dati lectii !? Sunteti niste li(…)ele pusi pe j(…)f din banu public . N-aveti nici o legatura cu liberalismul . Tagarlas e un tr(…)cant de influenta in CL de cand lumea . A lucrat mana in mana cu Chereches la ce proiecte imobiliare sa aiba trecere ( ca sa iasa s(…)ga ) si ce proiecte sa nu fie aprobate . Bai Tagarla locul tau e in pu(…)ie alaturi de Chereches . Domnu Bota numa din bani publici a trait ani de zile si a profitat la maxim de toate functiile politice , care i-au adus numai beneficii lui si familiei . Bai nu va e rusine ?! Acuma sariti pe primarie , da de ia Bota primaria ? Un un(…)os , pe(…)rs . Dupa ce ai ajuns deputat , te-ai ales si cu vreo 3, 4 am(…)te , mai moralule . Ca de , inainte nu te baga nimeni in seama . Nu va stie lumea ce lichele sunteti in realitate . Niste tz(…)ari manipulatori , atat si nimic mai mult . Sa va daca postezi asta domnu Vischi . Sa vedem cum e cu libertatea de exprimare , mai ales cand ii cunoastem pe acesti imbuibati de functii si mai apoi bani . Jos PNL , jos partidele . Sa vina independentii politic ,nu lustragii de pantofi la sefii din partide . Nenorocitilor. Si voi sunteti tot un grup m(…)ot , care va dati mai rafinati , doar sa prostiti lumea . (comantariu moderat – limbaj excesiv, acuze fără argumentate legale)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here