LUPTA PENTRU PROMOVARE – Minaur a învins și în retur Metalurgistul Cugir și s-a calificat, previzibil, în finala barajului pentru promovare în Liga a II-a

0
751

BARAJ – SEMIFINALĂ. Sâmbătă, 28 mai 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci retur al semifinalei barajului de promovare în Liga a II-a, CS Minaur Baia Mare a învins, cu 3-2 (0-1), Metalurgistul Cugir, calificându-se în finala barajului, unde va întâlni CS Hunedoara (primul meci se va disputa la Hunedoara, în 4 iunie, meciul decisiv fiind programat la Baia Mare, în 8 iunie).

 

Deși calificarea a fost tranșată de băimăreni încă din meciul de la Cugir, unde Minaur s-a impus categoric, cu 4-0 (3-0), accederea în finala barajului care acordă bilete directe la Liga a II-a a fost (nedrept) umbrită de un alt eveniment sportiv desfășurat în oraș, finala EHF European Cup, încheiată cu foarte puțin timp înaintea debutului acestei partide, acesta fiind argumentul care explică numărul relativ redus al spectatorilor prezenți la meci, în contextul în care clubul gazdă a oferit publicului intrarea gratuită.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Potcoavă, Lazăr, Mondragon, Simion – Jucan, Gneba, Donca (cpt.), Chinde – Petre, Petran. Meciul, arbitrat la centru de Răzvan Ladăr din Zalău, a început surprinzător, cu un gol marcat repede de oaspeți, Udrea reluând din drop, din careul mare, o centrare (min. 6) și deschizând scorul. A fost singurul gol al reprizei, deși oaspeții au prins elan și au mai avut o mare coazie de gol, prin Lupu (min. 32), irosită din poziția de singur cu portarul Băilă.

 

Pentru că în vestiarul băimărenilor Danciu nu le-a spus metafore, Minaur intră decisă în teren și după doar 2 minute, Văsălie, introdus la pauză în teren, înscrie după o acțiune personală în care a depășit doi adversari. Totuși, cugirenii nu cedează, vizând o victorie de palmares pentru a mai șterge din rușinea rezultatului din meciul tur, și preiau din nou conducerea pe tabela der marcaj, prin golul lui Vlădia (min. 74), care, de la 8 metri, a fructificat o respingere greșită a băimărenilor.

 

Doar un minut a ținut bucuria oaspeților, la contraatacul următor Stanciu (și el introdus pe parcursul meciului) șutează din marginea careului mare, fără speranță pentru Opric. Tot Stanciu a fost și al originea celui de-al cincilea gol al partidei, înscis în prelungiri dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri (Opric și-a scăpat mingea-n poartă).

 

Minaur Baia Mare – Metalurgistul Cugir: 3-2 (0-1), au marcat: Alin Văsălie (min. 47), Ciprian Stanciu (min. 75 și min. 90+1) / Mihai Emanuel Udrea (min. 6), Flavius Vlădia (min. 74). Calificare, așadar, cu două victorii în semifinale, însă urmează runda finală, o dublă cu CS Hunedoara.

 

Iată programul complet al finalelor (meciul tur se dispută pe terenul primelor echipe, în 4 iunie, de la ora 18.00, iar returul în 8 iunie, de la ora 17.30, pe terenul adversarei):

 

CS Tunari – AFC Progresul 1944 Spartac

CSM Slatina – AFC Odorheiu Secuiesc

CSC Dumbrăviţa – CSM Reșița

CS Hunedoara – CS Minaur Baia Mare

CS Dante Botoşani – ACS Suporter Club Oţelul Galaţi.

 

Din aceste 10 echipe, cele 5 câștigătoare din dubla manșă vor promova în Liga a II-a.

 

* Foto: @Ziarul Unirea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here