LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ – În Maramureș, contract de peste 8 milioane de lei atribuit pentru reparația a 17 kilometri de drumuri comunale

0
3096

IEUD. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Ieud, controlată de edilul Nicolae Traian David (PSD), a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reparații la 17,3 kilometri de drumuri comunale. Contractul a fost semnat marți, 2 aprilie 2024, la valoarea de peste 8 milioane de lei (exact: 8.271.885,37 lei, sumă care include TVA).

 

Câștigătorul licitației (care s-a desfășurat în 4 ofertanți, două oferte fiind declarate admisibile, iar criteriul de atribuire a fost Cel mai bun raport calitate-preț, cu prețul având o pondere procentuală de 40%) este firma Prof Con Invest SRL din Baia Mare. Firma de construcții este controlată de vișeuanii Ion Tomoiagă (46 de ani, deține 90% din părțile sociale) și Gheorghe Tomoiagă (10%) și în 2022 a închis anul cu o cifră de afaceri de 26,71 milioane de lei și un profit net de circa 157.000 lei, indicatori financiari realizați cu 16 angajați, dar și cu datorii de circa 12,8 milioane de lei.

 

Potrivit proiectului, structura sistemului rutier a drumurilor comunale nemodernizate prevede un strat de fundație din balast de circa 25 cm (existent), peste care se aștern un strat de fundare din balast adaos de 10 cm, un strat de piatră spartă împănată de 20 cm, un strat de binder (5 cm) și stratul de uzură din beton asfaltic (4 cm). La drumurile comunale modernizate se vor reparare degradările structurii și se va așterne un strat de uzură din beton asfaltic (6 cm).

 

Conform contractului, firma trebuie să finalizeze execuția lucrărilor în 2 ani (24 luni) și să le garanteze timp de 3 ani de la recepția finală.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here