LOCOTENENTUL – Cum a devenit un băiat de la țară, Gabriel Zetea, un melanj între Rosenberg și Goebbels, noua mână armată a lui Daddy

1
1422

EDITORIAL. Valer „Îngerul” Gabriel Zetea este noua “mână armată” a președintelui PSD Liviu „Daddy” Dragnea. Oficializarea noii „funcții” a avut loc în această săptămână, când Zetea a fost desemnat să ceară cu bățu’ în mână, vehement, excluderea criticilor Întâistătătorului social-democraților autohtoni (Adrian Țuțuianu – șeful PSD Dâmbovița – și Marian Neacșu – secretar general PSD -, ejectați din partid în urma unei execuții publice, pentru trădare, sau “uneltire”, cum s-a exprimat Atotputernicul Daddy).

 

În forul de conducere al pesediștilor, disciplinatul și slugarnicul “neieșitor din rând” tânăr șef de filială județeană din Maramureș, Zetea, s-a îndeplinit de îndată, cu brio și fără nicio umbră de remușcare de misia care i-a fost ordonată, la fel ca marii săi predecesori naziști, ideologii propagandiști Alfred Rosenberg și Joseph Goebbels.

 

Un băiat ținut la cheiță”

 

„Îngerul” Gabriel a intrat în politică tânăr – probabil va ieși tot așa, ca un neinspirat neocomunist, care a asimilat doctrina după ce aceasta și-a dat obștescu sfârșit -, părând, sporadic și pentru puțin timp, o speranță a politicii social-democraților maramureșeni. A atenuat rapid senzația observatorilor fenomenului politic, poate chiar de când a fost prins că, din funcția de consilier județean, vindea eugenii și mirodenii unei instituții din subordinea Consiliului Județean. Adică își lua și el partea, cum se spune în dialectul aleșilor locali. Un șmen mic pentru un politruc, o simbolistică uriașă pentru ceea ce avea să devină.

 

În fine, nu Zetea e important aici, el oricum a fost malaxat la vârful PSD Maramureș de nașul său, Victor Ponta, pe care ulterior l-a trădat. Și nu doar că nu e important pentru subiectul scrierii de față, ci reușește singur să se facă de rușine, dezvoltându-și o slugărnicie criticată (amintiți-vă doar lipsa de inspirație electorală care l-a determinat să-i decerneze lui Dragnea titlul onorific de ambasador al Maramureșului) și aplatizându-și orice voință de învăța diplomație politică, fapt care se va repercuta direct împotriva sa.

 

În această poveste singurul aspect important e modul în care un tânăr crescut în mediul rural, își pierde voluntar și nerațional orice urmă a umilinței pozitive specifice țăranului maramureșean încărcat cu extrem de mult bun-simț.

 

Acest fapt e alarmant și l-am amintit tocmai pentru a sublinia penuria de speranță în politica maramureșeană, cauzată de pierderea încrederii și a speranței electorilor în așteptata schimbare de gardă politică care ar putea să aducă ceva bun, o viziune nouă și real europeană. Ar putea, dar n-aduce. Zetea e doar un exemplu. Unul neînsemnat, e drept, dar un exemplu-argument.

 

E ăsta un strigăt-semnal pentru tinerii care vor în mod real să se implice în politica la vârf: nu fiți ca ei!

 

P.S.: O explicație pentru puținii care n-au înțeles titlul: Alfred Rosenberg a fost ideologul-șef al lui Hitler, mintea diabolică influentă din spatele nazistului bombastic, iar Joseph Goebbels a fost ministrul Propagandei în același regim.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here