LIGA NAȚIONALĂ – Minaur Baia Mare, învinsă de Potaissa Turda, a încheiat campionatul pe locul 6

0
237

HANDBAL MASCULIN. Marți, 11 mai 2021, în Sala Rapid din București, într-un meci din etapa a 30-a a Ligii Naționale de handbal masculin, Minaur Baia Mare a fost învinsă, cu 26-30 (8-15) de AHC Potaissa Turda și a încheiat campionatul pe locul 6.

 

Înaintea acestei ultime etape a campionatului, Minaur ocupa locul 5, iar Potaissa locul 2. Doar în aparență un joc fără miză, în fapt ambele echipe fuseseră devansate de echipe care și-au disputat meciul în cursul zilei, respectiv, Potaissa era deja pe locul 3, devansată cu 1 punct de Dobrogea Sud (care a învins cu 30-27 HC Buzău 2012), iar Minaur era pe locul 6, devansată tot cu 1 punct de CSM Focșani 2007 (care a învins cu 32-22 CSM Fărcaș, echipă retrogradată).

 

Așadar, pentru a-și păstra pozițiile avute în clasament înaintea acestei ultime etape (Potaissa, titlul de vicecampioană, iar Minaur locul 5) ambele echipe aveau obiectivul de a nu pierde (la meci egal, ambele echipe reveneau pe locurile avute înaintea etapei, pentru că Minaur și Potaissa aveau golaveraje mai bune decât Focșani, respectiv Dobrogea Sud). Cine și-a îndeplinit obiectivul (de a nu pierde, eventual de a câștiga)? Potaissa Turda.

 

În minutul 12, turdenii s-au desprins deja la 3 goluri (5-2), iar 5 minute mai târziu și-au mărit avantajul la 5 goluri (8-3 în min. 17). În cele 10 minute care au urmat, băimărenii au înscris doar de 4 ori (prin Skrobic, Bușecan, Bera și Ramba), dar au mai primit 6 goluri, așa că diferența era dublă în min. 27 (14-7). În fine, repriza s-a încheiat cu 15-8 pentru Potaissa, după o jumătate de oră dominată cu autoritate.

 

Repriza a doua începe furtunos, orgoliul Minaurului e treaz și diferența scade văzând cu ochii. Băimărenii reușesc gol după gol și în min. 34 se apropie la 2 goluri de turdeni (15-13), iar în min. 47, după golul lui Makaria se apropie la un singur gol: 22-21. Apoi urmează forcingul vicecampioanei, care înscrie de 5 ori în 3 minute (iar Minaur o singură dată), iar scorul devine 27-22 când s-a intrat în ultimele 10 minute.

 

Finalul meciului îi aparține din nou Minaurului, care marchează de 5 ori, dar și primește 3 goluri (cu sublinierea că în ultimele 2 minute și jumătate nu s-a marcat!), așa că meciul se încheie cu victoria celor din Turda, 30-26 (15-8), care primesc titlul de vicecampioni și medaliile de argint, iar băimărenii termină pe locul 6.

 

Pentru echipa antrenată de Alexandru Sabou au marcat: Buguleț (7 goluri), Mureșan (4 goluri), Makaria (3 goluri), Nagy, Buzle, Ramba, Căbuț, Bușecan și Bera (câte 2 goluri), Skrobic (1 gol). De la învingători s-au remarcat: portarul Ionuț Irimuș (9 intervenții salvatoare), Ghiță (10 goluri), Dumitriu (7 goluri) și Pavel (5 goluri) – cei 3 au marcat 73% din golurile turdenilor.

 

* Foto: @ Alex Nicodim via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here