BILANȚ 2023 – Clasamentul anului pentru echipele maramureșene din primele trei ligi valorice: cum au încheiat 2023

0
239

CLASAMENTUL ANULUI 2023 – ECHIPE DIN MARAMUREȘ. Cele 8 echipe care activează în primele trei ligi valorice au încheiat competițiile oficiale în 2023, unica necunoscută rămânând meciul din Cupa României pe care echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare încearcă să-l programeze în devans, după Crăciun (joacă în turul I cu echipa de liga a II-a CSM Făgăraș, meciul fiind programat în deplasare, la începutul lunii ianuarie 2024). Iată clasamentul 2mnews, întocmit pe criteriul parcursului și gradului de dificultate al competiției.

 

1-2. Echipa de rugby Știința Baia Mare, care activează în Liga I, a încheiat anul și ediția 2023 pe locul 2, devenind vicecampioană națională, după 4 titluri consecutive de campioană. Echipa a pierdut finala pentru titlu cu Dinamo București, cu 13-17 (6-6). Începe sezonul în luna februarie cu semifinala Cupei României, unde va juca tot cu Dinamo București. În cazul unei calificări în finală, urmează să joace pentru trofeu cu SCM USV Timișoara (a încheiat campionatul pe locul 3), care a învins în semifinală Steaua București (în Ghencea, cu 23-21).

 

1-2. Echipa de handbal masculin CS Minaur Baia Mare, care activează în Liga I, a încheiat anul pe locul 2 (din 14 echipe), cu 32 de puncte adunate din 10 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri, golaveraj 443-395. Începe sezonul 2024 în 4 februarie și urmează să dispute returul campionatului. Are șanse mari să își păstreze locul 2 (titlul de vicecampioană) obținut în ultimele două ediții ale Ligii I.

 

3-4. Echipa de volei masculin CS Știinta Explorări Baia Mare, care activează în Liga I (Divizia A1), a încheiat anul și turul sezonului regular pe locul 9 (din 12 echipe), cu 12 puncte adunate din 4 victorii și 7 înfrângeri. Cel mai probabil va încheia ediția în jumătatea inferioară a clasamentului (sub locul 6), menținându-se în Liga I.

 

3-4. Echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare, care activează în Liga I, a încheiat anul pe locul 9 (din 14 echipe), cu 12 de puncte adunate din 4 victorii și 7 înfrângeri, golaveraj 291-321. Începe sezonul 2024 în 13 ianuarie și urmează să dispute încă două meciuri din tur, iar apoi returul campionatului. Cel mai probabil va încheia ediția în jumătatea inferioară a clasamentului (sub locul 7), menținându-se în Liga I.

 

5. Echipa de fotbal masculin CSM Sighetu Marmației, care activează în Seria a 10-a a Ligii a III-a a încheiat anul pe locul 5 (din 10 echipe), cu 21 de puncte adunate din 6 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri, golaveraj 25-23. Începe sezonul 2024 în 9 martie, mai are de disputat 3 meciuri în sezonul regular, după care încep fazele play-off și play-out. Echipa are șanse mari să activeze în play-off și șanse aproape 0 să se califice la barajele de promovare în Liga a II-a.

 

6. Echipa de fotbal feminin ACS Fotbal Feminin Baia Mare, care activează în Seria a 2-a a Ligii a II-a, a încheiat anul 2023 pe locul 5 (din 9 echipe), cu 12 puncte adunate din 4 victorii și 4 înfrângeri, golaveraj 31-21. S-au disputat meciurile din turul sezonului regular. În contextul actualului regulament, care impune îndeplinirea unor condiții financiare pentru promovarea în Liga I, echipa are șanse 0 să promoveze. Cel mai probabil se va menține în Liga a II-a.

 

7. Echipa de fotbal masculin CS Minaur Baia Mare, care activează în Seria a 10-a a Ligii a III-a a încheiat anul pe locul 10 (din 10 echipe), cu 10 de puncte adunate din 2 victorii, 4 egaluri și 9 înfrângeri, golaveraj 16-28. Începe sezonul 2024 în 9 martie, mai are de disputat 3 meciuri în sezonul regular, după care începe faza play-out (pentru evitarea retrogradării în Liga a IV-a). Cel mai probabil va retrograda în Liga a IV-a.

 

8. Echipa de volei feminin CSM Sighetu Marmației, care activează în Seria Vest Liga a II-a (Divizia A2), a încheiat anul pe locul 6 (din 6 echipe), cu 0 puncte (are 8 înfrângeri din 8 meciuri), setaveraj 3-24. Începe sezonul 2024 în 21 ianuarie și va juca ultimele două meciuri din sezonul regular (acasă cu U. Cluj și în deplasare cu CSM Caransebeș), după care joacă în play-off cu ocupanta locului 3 (cel mai bun din 3 meciuri). Cel mai probabil rămâne fără nicio victorie, dar regulamentul nu prevede retrogradarea (nu există divizia a 3-a la volei), deci va continua în liga a II-a.

 

* Foto: @Știința Baia Mare, @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here