UN NOU CONTRACT – Care este stadiul proiectului ce vizează construirea primului aquapark din Maramureș, investiție de 37,7 milioane de euro

1
3918

AQUAPARK BAIA SPRIE. La 18 decembrie 2023, administrația județeană din Maramureș a semnat un contract în valoare de 215.985 lei (sumă care include TVA) cu firma sibiană Geologic Tech SRL, care vizează elaborarea studiului geotehnic necesar construirii Aquaparkului din Baia Sprie. Documentația trebuie finalizată în două luni (60 de zile) și este obligatorie pentru fundații speciale sau adânci, precum și pentru partea de proiectare.

 

În cadrul acestui contract trebuie executate 19 foraje (9 la o adâncime de 10 metri, 8 la o adâncime de 20 de metri și 2 la o adâncime de 30 de metri), trebuie făcute analize și încercări de laborator geotehnic pe probele prelevate din foraje, o analiză chimică pe apa recoltată din foraje și trebuie stabilită soluția de fundare pentru construcția proiectată

 

Până acum a fost emis certificatul de urbanism (în 25 octombrie 2022), precum și toate avizele/acordurile/notificările impuse de legislație pentru implementarea proiectului, a fost finalizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ – cu studiul geotehnic aferent), a fost finalizat Studiul de Fezabilitate (SF – recepționat în 18 august 2023), s-au făcut planurile impuse de finanțator (plan de marketing, plan de afaceri, macheta financiară), a fost contractat consultantul în vederea obținerii finanțării. Proiectul va fi depus pentru finanțare în luna februarie 2024, estimarea inițială fiind reprogramată din cauza faptului că finanțatorul (UE) a amânat până la începutul anului viitor deschiderea ghidului.

 

Proiectul primului AquaPark public din județ, care aparține Consiliului Județean Maramureș, este în valoare de 37,7 milioane de euro (sumă care include TVA și care totalizează și costurile rutelor carosabile, a căror valoare estimată este de aproximativ 1,5 milioane euro – a fost luat în calcul un aflux auto de 800 de autovehicule/zi și construirea legăturii rutiere între obiectiv și prelungirea străzii Plevnei și a DC25 din zona de locuinţe din Satu Nou de Sus).

 

Complexul de tip aquapark va fi edificat pe un teren de 13 hectare în extravilanul UAT Baia Sprie, care avea destinația inițială pășune și care este localizat în sud-vestul localității, între Baia Mare și Baia Sprie și la limita teritorială cu comuna Dumbrăvița – mai exact, între Satu Nou de Sus (localitatea apărținătoare de Baia Sprie) și Iazul de decantare Aurul din Tăuții de Sus (se află la circa 1 km de Satu Nou de Sus și la 1 km de iaz), pe versantul dealului.
Complexul de agrement aquapark din Baia Sprie a fost proiectat cu o capacitate totală de 3.000 de persoane și cu funcțiuni principale sportul, petrecerea timpului liber și cazarea – a fost proiectat cu posibilitatea extinderii sale ulterioare.

Întreg proiectul trebuie finalizat în 3 ani (36 de luni). Detalii aveți într-un articol 2mnews AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here