NUMIRE – Brian Cristian, deputat USR PLUS de Maramureș, vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba

0
266
Brian Cristian

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, marți, 11 mai, componența noilor grupuri parlamentare de prietenie cu statele lumii. Brian Cristian, deputatul USR PLUS de Maramureș, va activa în cadrul grupurilor parlamentare de prietenie cu Republica Cuba, Republica Arabă Siriană, Islanda și Ucraina.

 

În cadrul grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba, deputatul Brian Cristian deține funcția de vicepreședinte. Activitatea de colaborare parlamentară din celelalte grupuri o va face din postura de membru.

 

În ceea ce privește relațiile cu Republica Cuba, Brian Cristian a declarat: “În prezent, cubanezii nu trec prin cea mai bună perioadă. La Havana s-a încheiat o dinastie care a durat mai bine de 50 de ani, însă aceste schimbări se petrec pe fondul unor dificultăți și perturbări economice importante. Pe parcursul întâlnirilor pe care le vom avea cu omologii din Cuba, vom încerca să dezvoltăm relațiile politice, economice și culturale și să intensificăm colaborarea parlamentară.”

 

În agenda de comunicare a deputatului Brian Cristian cu Republica Arabă Siriană se află și subiectul Centrului de refugiați din Șomcuta Mare. “După cum știm, Siria este măcinată în continuare de conflicte militare. Ca atare, majoritatea cetățenilor sirieni și-au părăsit țara. O mică parte dintre aceștia se află la Centrul de refugiați din Șomcuta Mare. Voi efectua o vizită de lucru în perioada următoare pentru a mă asigura că sunt la curent cu activitatea centrului”, a precizat Brian Cristian.

 

Deputatul Brian a punctat și asupra cooperării cu Islanda, țara care ne oferă exemple de bune practici economice, și cu Ucraina, țara vecină care are nevoie de sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here