LIGA A II-A – Fotbal Comuna Recea începe seria din play-out: cu cine joacă, totuși, în contextul în care în Ligă sunt două echipe Pandurii Târgu Jiu

0
457

PLAYOUT. Sâmbătă, 3 aprilie, reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, ACS Fotbal Comuna Recea începe seria meciurilor din play-out, pentru menținerea în a doua divizie valorică a țării.

 

Primul meci, pe teren propriu cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, subliniere necesară în contextul în care clubul maramureșean a anunțat denumirea adversarei sub forma Pandurii Târgu Jiu, ori în Liga a II-a există două echipe cu această denumire, principala fiind ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a încheiat sezonul regular pe locul 7, primul “sub linie” – este echipa care a ratat prezența în play-off la golaveraj, respectiv la 1 gol.

 

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a încheiat sezonul regular pe locul 19 (penultimul), cu 13 puncte (adunate din 3 victorii, 4 egaluri și 12 înfrângeri, golaveraj 18-37 – este echipa cu cea mai slabă apărare din Liga a II-a). De altfel, în ultimele trei sezoane această echipă s-a zbătut în subsolul clasamentului din Liga a II-a, iar sezonul trecut a fost salvată de decizia FRF, care a decis să “înghețe” campionatul pentru echipele clasate sub locul 6 și să nu mai retrogradeze nimeni, din cauza pandemiei.

 

În ediția trecută a Ligii II-a, Pandurii Lignitul (al cărei principal creditor este Marin Condescu) nu a avut dreptul de a transfera sau legitima jucători, iar în acest sezon a fost ultima echipă care a primit certificarea FRF, din cauza datoriilor (clubul gorjean este în insolvență și a îndeplinit cu greu condițiile minime de participare în eșalonul secund, chiar și acum este în proces cu asociații clubului/principalii finanțatori, respectiv Complexul Energetic Oltenia SA, Artego SA, Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Local Târgu Jiu).

 

În sezonul regular, meciul dintre cele două echipe s-a desfășurat în etapa a 14-a (25 noiembrie 2020), la Recea: ACS Fotbal Comuna Recea – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu: 2-0 (goluri Arsène Luboya – min. 36 și Marius Coman – min. 64).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here