FOTBAL – Până în toamna acestui an, terenul II de lângă Stadionul „Viorel Mateianu” va fi reabilitat și transformat într-unul cu suprafață sintetică

0
217

INVESTIȚIE. Până în toamna acestui an, municipalitatea Băii Mari vizează finalizarea unei investiții considerate importante pentru relansarea fotbalului băimărean, respectiv reabilitarea și transformarea în suprafață sintetică a terenului 2, cel din imediata apropiere a Stadionului Viorel Mateianu, fosta „Arenă de fotbal” și apoi „23 August”, inaugurat în urmă cu aproape 90 de ani, la 9 aprilie 1929 – tot acolo s-a desfășurat, în august 1929, primul meci internațional, Clubul Sportiv Baia Mare remizând, 4-4, cu formația austriacă Metalul-Sturm Sanct Polten.

 

Dacă pentru reabilitarea stadionului costurile se ridică la aproximativ 5 milioane de euro (conform unui Studiu de Fezabilitate din 2015) și încă stă sub semnul întrebării decizia reabilitării sale (a existat o tentativă anul trecut, prin finanțare de la Compania Națională pentru Investiții) sau edificarea unui nou stadion (în zona Meda-Pirită), prețul estimat al transformării terenului de antrenament (edificat inițial cu suprafață de zgură) într-unul cu suprafață sintetică este mai accesibil – anul trecut, fostul arbitru FIFA Cristi Balaj, președinte al AJF Maramureș, a manifestat dorința modernizării acestui teren printr-o finanțare de 150.000 de euro de la Federația Română de Fotbal.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ