AU CÂȘTIGAT – Minaur a oprit seria celor 5 înfrângeri consecutive și a câștigat la Baia Mare cu Măgura Cisnădie în ultimul meci al anului 2022

0
399

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Joi, 29 decembrie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii Naționale de handbal feminin, Minaur Baia Mare a învins, cu 36-32 (15-13), Măgura Cisnadie. A fost un meci care o opus două echipe modeste ale primei divizii valorice, clasate înaintea acestei etape în jumătatea inferioră a clasamentului, pe locurile 11 (Minaur) și 9 (Măgura) din cele 14 competitoare.

 

În pofida refuzului evident al băimărencelor de a juca la valoarea reală a lotului – pentru că autoritatea locală nu le-a plătit de 4 luni și pentru că nici conducerea istoricului club Minaur nu este capabilă să atragă sponsorizări prin care să acopere o parte semnificativă a cheltuielilor -, gazdele au pornit din postura de favorite, Minaur câștigând 3 din ultimele 4 meciuri cu Măgura, ultimul, în februarie 2022, chiar la o diferență de 7 goluri.

 

În plus, era ultimul meci din acest an al băimărencelor în fața propriilor suporteri și echipa avea deja 5 meciuri consecutive în care au terminat învinse (cea mai slabă perioadă din istoria recentă, după promovarea din 2018), ultima victorie a Minaurului datând din 21 septembrie 2022, când au învins la Baia Mare, cu 27-25, Dunărea Brăila.

 

Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, până în min. 27 niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă la o diferență mai mare de un gol. Ultimele 3 minute aparțin gazdelor, care după o triplă a lui Borș (Minaur) reușesc să pună pe tabela de marcaj 3 goluri în plus față de adversare (min. 28, 14-11), însă repriza se încheie cu 15-13, prin golul marcat în ultima secundă de Tudor (Minaur).

 

A doua repriză începe cu Minaur la conducere (greu pentru oaspete, care par a se baza exclusiv pe Marilena Neagu și Dana Abed-Kader), Popescu, Tudor (3) și Popa duc în primele 6 minute scorul la 20-17. Vine imediat eliminarea temporară a lui Borș, dar oaspetele nu reușesc să reducă diferența și după 40 minute tabela indică 22-20. În ultimele 5 minute ale meciului, băimărencele au intrat cu un avantaj de 4 goluri (32-28), pe care l-au păstrat până la final: 36-32.

 

Pentru Minaur au marcat: Popa (8 goluri), Borș și Cazanga (câte 7 goluri), Tudor (6 goluri), Tănasie (3 goluri), Popescu și Țîrle (câte 2 goluri), Cavlovic (1 gol) – cei doi portari au cumulat 13 parade salvatoare (Pandzic – 8 și Enache – 5). De la oaspete s-au remarcat portarul Măzăreanu (9 parade salvatoare), Neagu (11 goluri), Abed-Kader (8 goluri) și Bardac (6 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 9, unul oricum rușinos pentru valoarea lotului și nescuzabil prin neonorarea de către rău-platnica Primărie Baia Mare a obligațiilor financiare, contractele jucătoarelor fiind până la urmă plătite (prin decizii ale instanțelor). Următorul meci al băimărencelor în Liga Națională, în etapa a 12-a, programată în 11 ianuarie 2023, în deplasare, cu HC Zalău (clasată pe locul 12).

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here