LEGE – Deputat Călin Bota: Intră în vigoare legea prin care minorii de peste 16 ani vor putea călători singuri în străinătate la rude

0
96
Călin Bota, deputat PNL de Maramureș

LIBERA CIRCULAȚIE A TINERILOR, SIMPLIFICATĂ. Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PNL Maramureș – deputatul Călin Ioan Bota, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș și deputatul Florin Alexandru Alexe -, prin care minorii de peste 16 ani vor putea călători singuri în străinătate la rude, pentru studii sau în scopuri medicale, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis și urmează să intre în vigoare în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Prin acest proiect, care urmează să intre curând în vigoare, ne aliniem la practicile din alte țări europene și simplificăm liberă circulație a tinerilor din țara noastră, a explicat deputatul liberal Călin Bota.

Legea, care vine în sprijinul minorilor peste 16 ani și a familiilor acestora, prevede că minorii vor putea călători în străinătate neînsoţiți de o persoană fizică majoră dacă prezintă organelor poliției de frontieră o declaraţie autentificată a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredinţat minorul ori la care i s-a stabilit domiciliul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau acord notarial, după caz, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, a părintelui supravieţuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor.

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan BotaATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here