ALEGERI – Adrian TODORAN: Reducem prețul apei cu 30%, scădem nivelul taxelor și impozitelor mărite fără temei, în ultimul an. Din respect pentru FAMILIILE băimărenilor

0
214

ADVERTORIAL ELECTORAL. Proiectul meu legat de dezvoltarea Băii Mari are în vedere o strategie pe termen lung, pentru că un singur mandat este insuficient, dacă vrem să construim ceva durabil şi cu adevărat important pentru comunitate. El porneşte de la conceptul de RESPECT pentru acest oraş şi pentru locuitorii săi. De aceea, am aşezat în centru oamenii. FAMILIA fiecărui băimărean este ceea ce trebuie să ne ghideze în a gândi un plan cu adevărat serios pentru Baia Mare. Fiecare familie are nevoie de siguranţa zilei de mâine, de un trai decent şi condiţii demne de un oraş al Secolului XXI.

 

Din grijă pentru toate FAMILIILE băimărene, am analizat reducerea preţului apei furnizate de VITAL, cu până la 30%, în prima fază. În acest sens, va fi nevoie de renegocierea contractului cu finanţatorul european, cel care a asigurat bugetul pentru una dintre cele mai mari investiţii din Maramureş. În condiţiile în care societatea VITAL înregistrează anual profit de câteva milioane lei, banii pot fi folosiţi pentru acoperirea integrală a creditului, iar tariful apei va scădea semnificativ.

 

Reducerea taxei de salubrizare la nivelul celorlalte municipii din Ardeal este o măsură care se impune de urgență. În prezent, această taxă este una foarte mare. În anul 2018, s-a mărit inexplicabil, în urma unei hotărâri de Consiliu Local inițiate de primarul băimărean, ajungând la aproape 14 lei/persoană/lună. Spre comparație, aceeași taxă este:

  • 6,5 lei, în Târgu Mureș
  • 7 lei, în Alba Iulia
  • 7 lei, în Bistrița
  • 7 lei, în Zalău
  • 7,2 lei, în Cluj-Napoca
  • 7,4 lei, în Satu Mare
  • 7,9 lei, în Sibiu
  • 10 lei, în Oradea

Baia Mare conduce detașat – 12,86 lei

 

Impozitele pe terenuri și clădiri trebuie readuse la nivelul anului 2019. Ceea ce a făcut actualul edil pentru a goli buzunarele băimărenilor este incredibil. A schimbat inexplicabil categoria zonei de locuit pentru anumite cartiere băimărene, încadrându-le în categoria cu cele mai mari impozite. Așa se face că zonele periferice ale orașului, cartiere aflate până acum în categorii de nivel 3 sau 4, sunt acum încadrate la cele de interes 0, cu impozite maxime. Astfel, de la 190 lei, cât se plătea pentru un apartament de dimensiuni medii, din cartierul Vlad Țepeș, de exemplu, acum impozitul pe clădire este de aproape 400 lei. Se impune reîncadrarea zonelor orașului în categoriile corespunzătoare, fapt care va duce la scăderea impozitelor pe clădiri, pentru majoritatea băimărenilor.

 

Adrian TODORAN, candidat Primăria Baia Mare, LOCUL 1 pe buletinul de vot

 

* Comandat de: Partidul Mişcarea Populară, Organizaţia Judeţeană Maramureş; Executat de: Rivulus Activ SRL; Cod mandatar financiar: 21200020



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here