INVESTIȚIE – DGASPC Maramureș pregătește construirea unui nou centru social pentru persoane vulnerabile

0
1428

INFRASTRUCTURĂ SOCIALĂ. Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Maramureș, instituție în subordinea Consiliului Județean Maramureș, va construi în comuna Poienile de sub Munte un centru de zi destinat persoanelor vulnerabile. Finanțarea proiectului investițional se face din credite bancare și fonduri proprii și este deja introdus în faza pre-execuțională, care vizează obiținerea autorizațiilor, certificatelor și avizelor necesare demarării construcției efective.

 

Terenul, circa 1.000 mp, pe care se va implementa proiectul aparține comunei Poienile de sub Munte este localizat lângă sediul Primăriei locale și viitorul centru a fost proiectat cu acces din strada Principală și pe o suprafață construită de aproximativ 350 mp, urmând să asigure servicii sociale (alimentație, îngrijire, asistență pentru sănătate, informare, evaluare și consiliere socială, precum și activități de integrare și participare socială și civică).

 

Noua construcție va fi prevăzută cu spațiu multifuncțional, săli și cabinete pentru terapie, kinetoterapie, asistență socială, psihologie, servirea mesei, spații tehnice și va fi deservită de un sistem fotovoltaic pentru producerea energiei necesare funcționării. Proiectul va fi finalizat în cel mult un an de la obținerea autorizațiilor necesare.

 

* Foto generică: @monitorulexpres.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here