INVESTIȚIE – Contract de peste 18 milioane de lei, în Baia Mare: este vizată îmbunătățirea calității serviciilor medicale

0
470
Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare

EXTINDERE SPITAL. Primăria Baia Mare a introdus în licitație publică un contract la o valoare estimată la maximum de 18,22 milioane de lei (exact: 18.224.337,54 lei, sumă care include TVA) și care prevede execuția lucrărilor de extindere cu un corp de clădire și dotare a ambulatoriului integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare (cunoscut și după vechea denumire, TBC), situat pe strada Victor Babeș nr. 34. Cea mai mare parte de finanțării este suportată prin Programul Operațional Regional (POR).

 

Noul corp de clădire (cu regim de înălțime demisol, parter și patru etaje și cu o suprafață totală desfășurată de aproape 1.700 de metri pătrați), care va fi amenajat ca ambulatoriu pentru copii şi adulţi, va fi construit în partea estică a spitalului, fiind alipit de ambulatoriul existent (creat în anul 2008, cu 6 cabinete medicale – 3 de pneumologie adulți și câte unul de pneumologie copii, chirurgie toracică și medicină internă) și vizând îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prin eficientizarea fluxurilor sanitare și asigurarea circuitelor separate pentru pacienții adulți și copii.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 90% și durata de execuție, de 10%) – durata maximă de execuție este 2 ani (24 de luni). Ofertele constructorilor sunt așteptate până în 10 februarie 2023.

 

În urmă cu un an, acest contract a mai fost introdus în licitație, însă la un preț de doar 14,7 milioane de lei (cu tot cu proiectare), considerat neatractiv de antreprenori. De asemenea, față de condițiile de licitație din ianuarie 2022, a fost modificat criteriul de atribuire al contractului (atunci, ponderile în luarea deciziei finale erau: prețul 85%, experiența arhitectului 10%, experiența proiectantului instalațiilor tehnico-sanitare 5%).

 

Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare a fost construit în anul 1965, cu un regim de înălțime D+P+4+închideri demontabile a terasei acoperite existente la etajul superior, cu suprafața desfășurată de aproape 12.500 mp. De la inaugurarea unității spitalicești și până acum nu s-au făcut intervenții majore asupra construcției, fiind executate doar lucrări de intervenție curente (finisaje interioare, instalații, înlocuirea parțială a tâmplăriei etc.).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here