INVESTIȚIE – Contract de peste 12 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă dintr-o comună maramureșeană

0
921

RONA DE JOS – CONTRACT. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Rona de Jos, controlată de edilul Ion Herbil (PSD), a introdus în licitație un contract estimat la peste 12 milioane de lei (exact: 12.221.419 lei, sumă care include TVA) și care vizează modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă din comună. Contractul de finanțare a fost semnat în februarie 2023, cea mai mare parte a banilor necesari investiției venind de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

Conform proiectului, se vor face modernizări la captarea de pe pârâul Lal, se va edifica și echipa o stație de tratare a apei, o stație de pompare, două bazine de stocare (unul cu capacitatea de 300.000 litri, altul cu capacitatea de 100.000 de litri) și va fi extinsă rețeaua de apă cu circa 10 kilometri, urmând să fie realizate 280 de noi branșamente.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 70%, termenul de realizare 15% – trebuie să fie cuprins între 2 ani și 3 ani -, garanția lucrării – trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani), așteaptă oferte până în 27 noiembrie 2023.

 

De asemenea, comuna Rona de Jos mai beneficiază de o finanțare de circa 12 milioane lei pentru extinderea cu aproape 14 kilometri a rețelei de canalizare menajeră și branșamentele aferente acesteia, acest obiectiv făcând obiectul unei alte licitații.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here