INVESTIȚIE – Contract de 195 de milioane de lei în Maramureș: vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă și canalizare din Vișeu de Sus, Bocicoiu Mare și Poienile de sub Munte

0
3667

INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ. Operatorului de apă-canal Vital SA Baia Mare a introdus în licitație un contract estimat la 195 de milioane de lei (exact: 195.024.062 lei, sumă care include TVA) și care vizează extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Vișeu de Sus și comunele Bocicoiu Mare și Poienile de sub Munte.

 

Lucrările fac parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș, fiind finanțat în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene (prin Programul Dezvoltare Durabila – PDD), dar și din bugetul de Stat, bugetele locale și bugetul propriu al operatorului de apă-canal.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul cel mai raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 85%, iar perioada de garanție de 15% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 ani și 5 ani) și trebuie finalizat în 30 de luni (2 ani și jumătate). Ofertele pot fi înregistrate până la 26 februarie 2024.

 

Conform proiectului, la Vișeu de Sus se va reabilita rețeaua de alimentare cu apă și se va extinde, executându-se lucrări la gospodăririle de apă de pe străzile Aurel Vlaicu, Frasinului, 1 Mai și Rândunelelor, vor fi suplimentate cu stații de pompare, stații de clorinare și noi rezervoare de înmagazinare. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de canalizare, stațiile de pompare și conductele de refulare. În Bocicoiu Mare, conducta de transport a apei va fi extinsă cu 3,2 kilometri (cu o stație de pompare la Crăciunești, un rezervor nou de înmagazinare de 500 mc și o stație nouă de clorinare la Bocicoiu Mare), iar la rețeaua de apă uzată vor fi efectuate lucrări la 5 stații de pompare și conductele de refulare. La Poienile de sub Munte, pe lângă extinderea rețelei de apă se vor executa 2.910 noi branșamente și se vor monta două noi stații de pompare, iar rețeua de colectare a apei uzate va fi extinsă și se vor monta stații de pompare și conducte de refulare.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here