ZIUA CULTURII NAȚIONALE – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, omagiu poetului național al României, la Solotvino (Ucraina)

0
169

ALĂTURI DE ROMÂNII DE PESTE TISA. Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a sărbătorit Ziua Națională a Culturii alături de membrii comunității românești de peste Tisa, la doar o zi după celebrarea Anul Nou pe rit vechi, un eveniment marcat împreună cu etnicii ucrainieni din Ruscova.

 

Însoțit de Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș, președintele Comisiei juridice a Senatului s-a deplasat la Solotvino, unde a participat la omagierea lui Mihai Eminescu, poetului național al României, prin depunerea unei coroane de flori la statuia amplasată în fata liceului care îi poartă numele, unitate școlară în care elevii pot învața în limba română.

 

În continuare, într-un cadru festiv organizat la Școala de Arte din Solotvino, senatorul liberal a participat la un concurs de poezie unde au fost prezenți elevi vorbitori de limba română din școlile din regiune, tineri care au recitat cu emoție din poeziile lui Mihai Eminescu. La eveniment au participat ambasadorul României la Kiev, Victor Micula, consulul general al României în Solotvino, Grațian Florin Pârvu, profesori și părinți din comunitatea românească, audiență care a marcat prin prezența lor susținerea culturii și valorilor românești, limba și tradițiile care ne definesc identitatea națională.

 

E o mare onoare pentru mine ca, în calitate de senator de Maramureș, să pot fi alături de frații noștri români de peste Tisa, în ziua sărbătoririi marelui poet Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale, a menționat parlamentarul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here