INVESTIȚIE: 74 MILIOANE DE EURO – Documentațiile pentru cele 4 parcuri industriale din Maramureș au fost aprobate și depuse spre finanțare

2
1841

PARCURI INDUSTRIALE MARAMUREȘ. Joi, 17 august 2023, forul deliberativ al județului Maramureș a aprobat documentațiile pentru cele 4 parcuri de specializare inteligentă care se doresc a fi construite la Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș, iar vineri, 18 august 2023, la deschiderea apelului de finanțare pe programul POR pentru Regiunea de Nord-Vest, acestea au fost depuse spre aprobarea finanțării care totalizează peste 74 de milioane de euro (suma include și banii pentru infrastructură – rețea de apă, canalizare, gaz și curent, drumuri de acces pentru fiecare parcelă -, precum și ajutorul de stat pentru instalarea antreprenorilor care investesc în aceste parcuri).

 

În urma selecției, fiecare antreprenor care își va muta afacerea în aceste parcuri industriale din Maramureș va beneficia de un ajutor de stat de până la 2,5 milioane de euro, dar nu mai mult de 60% din investiția propriu-zisă, pentru construcții și dotări.

 

Consider că prin depunerea spre finanțare a proiectelor pentru parcurile industriale de specializare inteligentă am pus piatra de temelie pentru dezvoltarea pe termen lung a județului nostru, care va aduce bunăstare pentru maramureșeni, aici, acasă. Le mulțumesc pentru efort colegilor de la Parcuri Industriale SA, consultanților și colegilor din Consiliul Județean care au lucrat la aceste proiecte, precum și consilierilor județeni care au înțeles necesitatea acestor proiecte. De asemenea, le mulțumesc primarilor care au pus la dispoziție terenuri pentru aceste parcuri și care au înțeles că doar împreună putem dezvolta comunitățile locale, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here