INTERVENȚIE CU JANDARMI – Campania „Fără penali în funcții publice” obstrucționată: Jandarmii au întrerupt conferința de presă a USR Maramureș

0
449

DEMERS. USR Maramureș a susținut în această dimineață o conferință de presă pe aleea din fața Hotelului „Maramureșul”, pentru ca în spate să se vadă sediul Primăriei Baia Mare. Locul nu a fost ales întâmplător. Instituția refuză de mai multe săptămâni să acorde USR Maramureș autorizație pentru amplasarea unui cort pe raza orașului pentru strângerea de semnături în campania „Fără penali în funcții publice”. Tema conferinței a fost tocmai șicanele puse de Primărie și prezentarea unei situații privind desfășurarea campaniei.

 

Încă înainte de începerea conferinței, un angajat al Poliției Locale a venit să le ceară celor din USR să părăsească spațiul, pentru că nu au autorizație. Dan Ivan, președintele USR Maramureș, i-a replicat angajatului trimis de primarul Băii Mari că nu are nevoie de autorizație pentru desfășurarea unei conferințe de presă și că nu este o acțiune de protest sau un miting – în Baia Mare au avut loc, în ultimii ani, mai multe întâlniri cu media în spațiul public. În replică, polițistul local a amenințat că va chema Jandarmeria.

 

Dan Ivan, în dialog cu jandarmii

În câteva minute, o dubă cu cinci jandarmi a apărut la fața locului, iar aceștia au întrerupt conferința. Președintele Dan Ivan și vicepreședintele Dragoș Moldovan au fost puși să se legitimeze. Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a replicat la acțiunea Jandarmeriei: „Este alarmant că o instituție a statului a fost atrasă într-o capcană și folosită pentru intimidarea unei acțiuni civice. Colegii mei erau în timpul unei conferințe de presă, după care voiau să adune semnături de la trecători. Un demers legal, nu desfășurau nicio demonstrație, nu au scandat, nu au blocat nicio arteră de circulație. Voi cere explicații Jandarmeriei Maramureș pe tema acestei intervenții. Având în vedere că vorbim de un apel fals la 112, este de datoria Jandarmeriei să sancționeze angajatul Primăriei Baia Mare care a făcut apelul, în conformitate cu prevederile Legii nr. 160 din 2008”.

 

Biroul de presă USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here