INIȚIATIVĂ – Proiect legislativ al senatorilor USR Dan Ivan, Robert Zob și Sergiu Vlad în ajutorul tinerilor studenţi

0
195
Dan Ivan

PROIECT DE LEGE – STUDENȚI. Senatorii USR Dan Ivan, Robert Zob şi Sergiu Vlad au depus o iniţiativă legislativă menită să-i ajute pe tineri să-şi continue studiile universitare şi să-şi păstreze, în acelaşi timp, locurile de muncă. Prin această iniţiativă, se acordă unele facilităţi fiscale persoanelor fizice rezidente care nu depăşesc vârsta de 26 de ani şi care urmează cursuri universitare, prin exonerarea de la plata a taxelor şi contribuţiilor prevăzute de Codul fiscal.

 

Acest beneficiu acordat tinerilor care nu depăşesc vârsta de 26 de ani, care urmează cursuri universitare şi lucrează în același timp, reprezintă un ajutor real pentru ei, aflați la începutul carierei şi, în acest fel, forţa de muncă tânără este păstrată în ţară.

 

Modificările legislative sunt corelate cu prevederile Codului fiscal (care instituie facilităţi în sarcina persoanelor tinere) şi cu cele ale Codului civil (potrivit cărora părinţii sunt obligaţi să-l întreţină pe copilul devenit major, dacă acesta se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani).

 

Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here