ÎNDEMN – Călin Bota: Scrieți-i lui Gabriel Zetea să le ceară colegilor săi de partid, Cătălin Cherecheș și Nelu Șovre, să deblocheze proiectul Vital de 400 de milioane de euro de care oamenii au nevoie

2
1841
Gabriel Zetea, Cătălin Cherecheș - Călin Bota

REACȚIE LA UN PROIECT BLOCAT. Fac eforturi să îl ignor pe Gabriel Zetea și elucubrațiile sale populiste, iar de cele mai multe ori reușesc acest lucru. Sunt însă și momente când consider că incompetența sa afectează interesele maramureșenilor. Maramureșenii trebuie să știe adevărul, trebuie să afle că preocuparea constantă a președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, este aceea de a bloca proiectele de dezvoltare a județului.

 

De circa 8 luni de zile, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș este blocat la Vital SA, care nu a început implementarea lui după semnarea contractului de finanțare în februarie 2023.

 

Conform contractului, beneficiarul proiectului este Vital SA, societate aflată  în subordinea primarului Cătălin Cherecheș, colegul de partid al lui Gabriel Zetea. În luna iunie, Gabriel Zetea saluta cu entuziasm revenirea lui Cătălin Cherecheș acasă, în PSD. Prin urmare, îl îndemn pe Gabriel Zetea să meargă la colegul său de partid, Cătălin Cherecheș și să îl întrebe de ce societatea aflată în subordinea sa nu reușește să finalizeze nici măcar o procedură de achiziție pentru proiectul de peste 400 milioane de euro, a cărui finanțare a fost obținută prin eforturile Ministrului Marcel Boloș, ale președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și ale mele personale. Ministrul Marcel Boloș, președintele CJ, Ionel Bogdan, și-au făcut treaba, acum e rândul Vital SA și ADI Apă Canal, care nu ne-au demonstrat până acum că pot implementa acest proiect în interesul maramureșenilor.

 

Și, pentru că Gabriel Zetea are memorie scurtă, îi reamintesc că atunci când am fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, în 2020, am constatat că  proiectul era blocat de doi ani la minister, deoarece nu respecta criteriile de eligibilitate cerute de Comisia Europeana, iar ADI Apă Canal nu a făcut nimic pentru a asigura eligibilitatea proiectul. Era treabă de mântuială, marca PSD, în care populismul bate profesionalismul. Am făcut eforturi pentru a depăși blocajele, pentru ca în februarie 2023 să avem semnat contractul de finanțare.

 

Acum, PSD, prin ADI Apă Canal și Vital SA, blochează accesul maramureșenilor la apă curentă și canalizare, în condițiile în care reprezentanții PNL din administrația județeană, din administrația centrală și din Parlament au muncit mult pentru a aduce 400 milioane de euro din fonduri europene pentru realizarea acestui proiect de care Maramureșul are mare nevoie.

 

Nu am prea multe așteptări de la un politician care timp de 4 ani, cât a fost președinte al Consiliului Județean, nu a reușit decât „performanța„ de a reabilita 15 km de drum județean, dar maramureșenii trebuie să știe adevărul. Iar adevărul este acesta: PSD blochează un proiect de 400 de milioane de euro și Gabriel Zetea se comportă ca în zicerea românească  „Hoțul strigă – hoții!”.

 

Îi îndemn pe maramureșeni să îi scrie lui Gabriel Zetea să facă demersuri pe lângă colegii săi de partid, Cătălin Cherecheș și Nelu Șovre, pentru a debloca proiectul de apă curentă și canalizare de care oamenii au nevoie. Iar dacă se așteaptă ca achizițiile să fie făcute de Marcel Boloș sau Ionel Bogdan, atunci ar fi mai bine să stea acasă, în Viile Apei, departe de lumea reală, în care oamenii politici serioși își asumă responsabilități și sunt profesioniști, nu populiști.

 

Călin Bota, deputat



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Zetea, o nulitate politica, cel care a mazilit si proiectul de la Farcasa cu depozitele ecologice, are el experienta sa puna bete in roate la tot ce inseamna bani europeni, pentru ca pe aia ii fura mai greu …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here