ÎN FINALA PENTRU UN NOU TITLU – Știința Baia Mare a învins Dinamo și va juca finala pentru un nou titlu de campioană la rugby cu Steaua București

0
393

RUGBY – LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 9 octombrie 2021, în meci contând pentru semifinalele SuperLigii (prima ligă valorică) la rugby, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, campiona en-titre CSM Știința Baia Mare a învins, cu 32-15 (17-10), Dinamo București și s-a calificat în finala competiției, pe care o va juca împotriva CSA Steaua, care a învins pe teren propriu, după un meci dramatic, SCM Timișoara, întorcând scorul de la 10-18 la 22-18 (scor final).

 

Așadar, Știința joacă finala campionatului național (SuperLiga) sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 17.30, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București, cu CSA Steaua București – meciul va fi transmis în direct de TVR 1.

 

Antrenorul campioanei, Eugen Apjok, a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Alexandru Bucur, Jason Tomane, David Feliuai, Sikuea Taliauli, Helarius Kisting, Vlăduț Bocăneț, Constantin Pristaviță, Ovidiu Cojocaru (cpt.), Revazi Dugladze, Ștefan Iancu, Mate Dardulidze, Alexandru Alexe, Florian Roșu, Silviu Grădinaru.

 

Băimărenii au deschis scorul încă din min. 3, prin eseul lui Florian Roșu (5-0 – transformarea a fost ratată). Dinamo presează pentru egalare, ratează trei lovituri de pedeapsă în doar 5 minute prin sud-africanul Williams Jondre, dar acesta se revanșează în min. 15, când bucureștenii egalează în urma unui atac clasic pe linia de treisfeturi, prin Marius Simionescu. Jondre transformă și Dinamo conduce cu 7-5.

 

Campioana revnine în joc după eliminarea temporară a lui Mitu (min. 25), înscriind un eseu prin Ovidiu Cojocaru: 10-5. Dinamo revine în joc printr-o transformare a lui Jondre, care egalează situația pe tabela de marcaj: 10-10. Dar înainte de a intra la vestiare, băimărenii înscriu încă un eseu, prin același Cojocaru, după o tușă în apropierea terenului de țintă. Kisting transformă eseul și Știința intră la cabine cu avantaj:17-10.

 

În repriza secundă, băimărenii mai reușesc un eseu în urma unei pătrunderi impetuoase a lui Jason Tomane, transformat de Kisting și scorul ajunge 24-10. Dar Dinamo nu vrea să se recunoască învinsă și reușesc să reducă din handicap prin eseul înscris de Johan Van Heerden (transformarea a fost ratată de Jondre): 25-15.

 

Tot transformerul băimărenilor e cel care liniștește apele, transformând o lovitură de pedeapsă în min. 64 și ducând scorul la 27-15 cu un sfert de oră înaintea finalului. Dinamo presează, dar băimărenii sunt deținătorii titlului național și rezistă, ba chiar mai marchează încă un eseu, prin Alexandru Alexe și meciul se-ncheie cu 32-15 (băimărenii au mai culcat încă o dată balonul în terenul de țintă al oaspeților, prin Alexandru Bucur, dar eseul a fost anulat).

 

* Foto: @Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here