SÂMBĂTA NEAGRĂ – Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, înfrânte acasă: băimărenii au pierdut și locul 1 în Seria a 10-a

0
723
CS Minaur Baia Mare - CS Lotus Băile Felix

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 9 octombrie 2021, în etapa a 7-a a Ligii a III-a, cele două echipe maramureșene din Seria a 10-a, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare au jucat pe terenurile proprii cu CS Lotus Băile Felix, respectiv Someșul Dej – în privința echipei băimărene e un fel de a spune “teren propriu”, meciul având loc pe stadionul din Recea. Surprinzător, cel puțin pentru echipa băimăreană, care a pornit din postura de lideră a clasamentului seriei, ambele echipe maramureșene au pierdut.

 

Minaur pierde acasă, cu echipa comunei Sânmartin

 

CS Minaur Baia Mare a jucat pe Stadionul Central din comuna Recea, limitrofă municipiului reședință de județ, cu CS Lotus Băile Felix (fosta CSC Sânmartin). Antrenorul Ciprian Danciu a început partida, menajând o parte dintre titulari în vederea meciului de miercuri din Cupa României (cu deținătoarea trofeului, Universitatea Craiova), în următoarea formulă: Gudea – Oiță, Urs, Jucan, Simion, Donca, Matei, Chinde, Bura, Ciocan, Batchabi.

 

A fost practic un derby al Seriei a 10-a, între echipele clasate pe locurile 1 și 2, arbitrat de o brigadă sătmăreano-sălăjeană, cu Szabolcs Kovacs la centru, și care părea să aibă o singură favorită: echipa gazdă. Dar pe teren nu e ca-n povești, așa că realitatea a fost diferită de prognoză.

 

În pofida absențelor unor titulari, băimărenii au părut că știu să-și facă meciul ușor și au deschis repede scorul, prin Donca în min. 7. Oaspeții, care sunt echipa comunei bihorene Sânmartin (fosta CSC, cu denumire cosmetizată în această ediție de campionat), au egalat rapid, prin mijlocașul veteran și fost jucător al echipei băimărene (în 2016), orădeanul Claudiu Codoban (în tinerețe, 2013-2015, jucător de Liga I, la Botoșani), care a reușit după alte 10 minute și dubla, ducându-și echipa la vestiare în avantaj: 1-2 – Codoban a venit la echipa din Sânmartin în vară, după ce sezonul trecut a evoluat la CAO 1910 Oradea (și acolo și-a concretizat profilul ofensiv, marcând 4 goluri în 8 meciuri).

 

Pentru optimiștii care mai sperau într-o revigorare la pauză, totul s-a năruit după golul mijlocașului defensiv Mădălin Cosmin Popa (29 de ani, și el fost jucător al Minaurului, în 2016, adus de la FC Bihor), care le-a oferit oaspeților liniște, 3 puncte și rocada în calsament cu Minaur Baia Mare, care a coborât pe locul 2 după această înfrângere.

 

CS Minaur Baia Mare – CS Lotus Băile Felix: (1-2), au marcat Mircea Donca (min. 7) / Claudiu Codoban (min. 15, min. 25), Mădălin Popa (min. 74). În etapa a 8-a, Minaur joacă, în 16 octombrie, în deplasare, cu fosta echipă a lui Codoban, cel cu dubla în poarta lui Gudea, ACS CAO 1910.

 

Progresul, înfrântă acasă de Someșul Dej

 

La Baza Sportivă Progresul din Șomcuta Mare, gazdele veneau după un 3-3 obținut cu echipa a doua a campioanei naționale, CFR Cluj, un rezultat care dădea sperațe după un debut prăpăstios de campionat, care o poziționa pe locul 8, cu două egaluri și 4 înfrângeri după primele 6 etape. Meciul cu Someșul (a doua echipă a Dejului, prima fiind Unirea, care activează în Liga a II-a, acolo unde Maramureșul n-are nicio echipă) a fost arbitrat de o brigadă din Oradea, cu Adrian Pal la centru.

 

Șomcutenii s-au văzut conduși pe tabela de marcaj, după golul lui Marius Ionescu (min. 22), însă veteranul (și antrenorul secund al echipei) Paul Batin și-a adus aminte că și-a disputat cele mai multe partide din carieră în Liga I și a egalat în min. 36, stabilind și scorul la pauză.

 

Oaspeții au preluat conducerea din nou după mai puțin de 10 minute de la reintrarea pe terenul din Șomcuta Mare, prin mijlocașul francez de picior stâng Stephane Ferhaoui (căruia dejenii îi spun, simplu, Ștefan și care a jucat și la echipa maramureșeană CSM Sighetu Marmației), iar Raul Cristea a dus Someșul spre victorie, cu 5 minute înainte de final, în pofida efortului aceluiași Batin, care egalase în min. 77.

 

CS Progresul Șomcuta Mare – FC Someșul Dej: 2-3 (1-1), au marcat Paul Batin (min. 36, min. 77) / Marius Ionescu (min. 22), Stephane Ferhaoui (min. 56), Raul Cristea (min. 85). În etapa a 8-a, Progresul joacă, în 16 octombrie, în deplasare, la Sânmartin, cu CS Luceafărul Oradea.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare, @Someșul Dej

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here