DIVIZIA A1 – Explorări Baia Mare, învinsă de Dinamo București în debutul campionatului, la capătul unui joc epuizant, finalizat după mai bine de două ore

0
207

VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 9 octombrie 2021, echipa de volei masculin CS Știința Explorări Baia Mare a debutat în ediția 2021-2022 a campionatului național (Divizia A1 – prima valorică), pe teren propriu, în Sala Sporturilor Lascăr Pană, în compania echipei Dinamo București, meci pe care l-a pierdut cu 2-3 (25-22, 25-21, 18-25, 30-32, 9-15), la capătul unei partide extrem de spectaculoase și echilibrate, epuizante pentru sportivi (a durat două ore și 8 minute de joc efectiv, setul patru fiind decis în prelungiri).

 

În decisiv, terenul s-a schimbat la 4-8 în favoarea dinamoviștilor, care au avut un ascendent moral vizibil după ce au salvat setul 4 la capătul unei lupte teribile, în care băimărenii au avut 23-21 și erau la două mingi de victorie. A fost acest set 5 unul în care oaspeților le-a ieșit aproape tot (mai puțin două servicii). La 6-11, antrenorul Marius Botea a cerut time-out sperând într-o revigorare care nu a mai venit, bucureștenii impunându-se cu 9-15 la capătul unui set decisiv pe care l-au controlat în totalitate.

 

Pentru băimăreni au punctat Mihai Tarța (28 puncte – cele mai multe din meci), Sorin Dragomir (12 puncte), Dan Silvășan-Pașca și brazilianul Maycon Moreira (câte 10 puncte), ucraineanul Kyrylo Klochko (9 puncte) și cubanezul Lyvan Taboada Diaz (6 puncte). De la învingători (o veritabilă multinațională, antrenată de sârbul Sinisa Reljic) s-au remarcat Gabriel Cherebeleață (24 puncte), muntenegreanul Bozidar Cuk (19 puncte), olandezul Ewoud Gommans (16 puncte), sârbul Stefan Kovacevic (12 puncte) și Răzvan Mihalcea (11 puncte).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here