AU CÂȘTIGAT – Minaur continuă șirul victoriilor în campionat, întrecând detașat nou-promovata CSM Sighișoara și se pregătește de confruntarea din cupele europene cu RK Vogošća (Bosnia și Herțegovina)

0
93

HANDBAL MASCULIN LIGA I. Miercuri, 7 decembrie 2024, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 16-a a Ligii I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 37-27 (17-11), CSM Sighișoara. Partida, arbitrată de cuplul Claudiu Ioan Ghesoiu din Ploiești & Ionuț Lucian Tița din București, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 3 (Minaur), respectiv 13 (Sighișoara).

 

Sunt partide care trebuie să se joace, doar pentru că sunt programate, din acest ciclu făcând parte și meciul din campionat cu echipa din Sighișoara, unul în care singura problemă care se punea era cea a scorului și a conservării energiei pentru partida de duminică, pe care băimărenii o vor disputa în EHF European Cup cu RK Vogošća (Bosnia și Herțegovina), la Baia Mare, în turul optimilor competiției.

 

Deși oaspeții s-au străduit din răsputeri să păstreze un scor strâns cu vicecampioana, diferența de valoare dintre cele două loturi, dar mai ales experiența superioară a băimărenilor au dus în final la un scor poate prea mare față de desfășuratea partidei, una în care antrenorul Alexandru Sabou a vizat în principal odihnirea unor jucători edificatori, pentru meciul de duminică cu echipa din Bosnia și Herțegovina.

 

Pentru Minaur au marcat Kotrc (8 goluri), Cumpănici și Da Silva Mollino (câte 5 goluri), Cip (4 goluri), Erik Pop (3 goluri), Vujovic, Fotache, Nagy și Kozakevych (câte 2 goluri), Botea, Chiș, Ivanovic și Vlad Pop (câte 1 gol) – portarul Al-Khafadji (8 parade salvatoare). De la oaspeți s-au remarcat Leordean (7 goluri) și portarul Țenghea (8 parade salvatoare).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 2, în condițiile în care restul echipelor nu și-au disputat meciurile etapei (cel mai probabil, Constanța va reveni astăzi pe locul 2). Următorul joc din campionat, joi, 22 februarie, la Turda, cu Potaissa (acum situată pe locul 5). Până atunci, duminică, ora 18, la Baia Mare: Minaur – RK Vogošća.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here