MODIFICARE – În 75 de UAT-uri din Maramureș, începând din această lună vor fi plătite 4.321 de venituri minime de incluziune, pentru familii şi persoane singure aflate în situație de dificultate

0
1383

MARAMUREȘ – VENITUL MINIM DE INCLUZIUNE. Începând din această lună, Venitul Minim Garantat și Ajutorul pentru susținerea familiei sunt înlocuite de Venitul Minim de Incluziune. În urma analizei AJPIS Maramureş, au fost aprobate pentru plată 4.321 de cereri (276 cereri au fost respinse și 61 de cereri au fost invalidate) din 75 de UAT-uri din județ.

 

Venitul Minim de Incluziune (VMI) este un beneficiu de asistență socială acordat familiilor şi persoanelor singure aflate în situație de dificultate, în scopul prevenirii și combaterii sărăciei şi riscului de excluziune socială, care înlocuiește Venitul Minim Garantat (VMG) și Ajutorul pentru susținerea familiei (ASF). Măsura înlocuirii a fost motivată prin diminuarea/simplificarea sarcinilor administrative pentru administrația locală și beneficiari.

 

Anterior intrării în vigoare a modificării, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, agenția județeană de plăți și inspecție socială, cu sprijinul Prefecturii, au organizat întâlniri de informare cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale din județ (primari și reprezentanți ai serviciului public de asistență socială).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here