IDENTITĂȚI – Cine livrează în Târgu Lăpuș cele 6 autobuze electrice și 9 stații de încărcare: contract de 17 milioane de lei

2
2271

LICITAȚIE ADJUDECATĂ. Administrația locală din orașul maramureșean Târgu Lăpuș, controlată de edilul Mitru Leșe (PNL), a semnat contractul de furnizare a 6 autobuze electrice nearticulate, care vor deservi transportul public urban de călători, a 6 stații de încărcare lentă și a 3 stații de încărcare rapidă.

 

Contractul a fost semnat la 25 octombrie 2023, la valoarea de circa 17 milioane de lei (exact: 16.929.297 lei, sumă care include TVA), cu producătorul BMC Truck & Bus SRL, care produce autobuze electrice din anul 2022 (marca NeoCity), în fabrica de la Ciorogârla (în apropiere de București), în parteneriat cu Zonson Smart Auto Corporation.

 

Cea mai mare parte a investiției va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractul trebuie finalizat în 10 luni.

 

BMC Truck & Bus SRL este subsidiara din România a holdingului turc BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, care este unul dintre cei mai mari productori de automobile din Turcia (produce camioane comerciale, autobuze, camioane militare și vehicule blindate), fiind fondat în 1964 de Ergün Özakat în parteneriat cu British Motor Corporation (holdingul britanic deținea un pachet de 26%). Acum, holdingul aparține parteneriatului Ethem Sancak & Talip Öztürk (51%) și Comitetului de industrie al forțelor armate din Qatar Qatar (QAFIC, care deține o participație de 49%).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here