IDENTITĂȚI – Cine a câștigat contractul de 11 milioane de lei pentru reabilitarea a 9,7 kilometri de drumuri comunale în Lăpuș

0
2977

CONTRACT – LĂPUȘ. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Lăpuș, controlată de edilul Cristian Buda (PNL), a semnat un contract în valoare de peste 11 milioane de lei (exact: 11.302.137,17 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectarea și execuția modernizării a circa 9,7 kilometri de drumuri din comună.

 

Contractul a fost semnat la 26 octombrie 2023, la o valoare extrem de apropiată de valoarea maximă estimată de beneficiar (câștigătorul a licitat cu 1% mai puțin), cu asocierea de firme Prof Con Invest SRL & Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL & Rosatt Company SRL & Consultus SRL. Finanțarea este acoperită prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny (10,85 milioane de lei), restul fiind suportat din bugetul local al comunei Lăpuș.

 

Lucrarea trebuie executată într-un an, fiind alocate două luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuția propriu-zisă a obiectivului. Și acum, identitățile câștigătorilor (asocierea a fost unic ofertant)…

 

•••
Prof Con Invest SRL, firmă înregistrată în Baia Mare (fiind translatată din Cluj-Napoca) și specializată pe lucrări de construcție a clădirilor, este controlată de vișeuanul Ion Tomoiagă (46 de ani), care deține 90% din părțile sociale și care mai are participațiuni în firmele Prof Mondo Construct SRL din Baia Mare, ProfCom SRL din Cluj-Napoca și Industrial Transilvania S&T SRL din Păuliș (jud. Hunedoara) – asociat minoritar este Gheorghe Tomoiagă (10%). În 2022, firma a declarat o cifră de afaceri de 26,71 milioane de lei și un profit net de 156.743 lei, realizat cu 16 angajați, dar și datorii de 12,8 milioane de lei.
•••
Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL, firmă înregistrată în Oradea (fosta Mirghiș Plus SRL) și specializată pe lucrări de construcție a drumurilor, este controlată de Lucia Monica Mirghiș (asociat unic), care mai are participațiuni în firma Diandra Residence SRL din Șimleu Silvaniei (jud. Sălaj). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 14,02 milioane de lei și un profit net de 1,31 milioane de lei, realizat cu 33 de angajați, dar și datorii de 15,78 milioane de lei.
•••
Rosatt Company SRL, înregistrată în Negrești-Oaș (jud. Satu Mare) și specializată în construcții hidrotehnice, este controlată de Samuel Țânțaș, fiul pastorului penticostal multimilionar Vasile Țânțaș și fost subprefect de Satu Mare și prim-vicepreședinte al PDL Satu Mare (acum membru în Birou Politic Județean al PNL Satu Mare). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 3,32 milioane de lei și un profit net de doar 93.548 lei, realizat cu 12 angajați, dar și datorii de 1,58 milioane de lei.
•••
Consultus SRL, înregistrată în Lăpușel (com. Recea) și specializată în lucrări de construcție a drumurilor, este controlată de Szentgyörgyi Botond Ferenc (asociat unic), originar din Zalău (este fiul fostului consilier judeţean UDMR, Szentgyörgyi Sándor). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 10 milioane de lei și un profit net de doar 35.035 lei, realizat cu 22 de angajați, dar și datorii de 19,9 milioane de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here