IDENTITATE – Cine execută contractul de 10,6 milioane de lei care vizează modernizarea a 9,8 kilometri de drumuri comunale în Vișeu de Jos

0
2369

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Administrația locală din comuna maramureșeană Vișeu de Jos, controlată de primarul Gavrilă Șimon (PNL), a semnat în această lună contractul de modernizare a 9,83 kilometri de drumuri comunale cu firma Sebi Marc SRL din Călinești. Contractul avea drept criteriu de atribuire Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul avea o pondere procentuală în decizia finală de 70%, experiența unor experți-cheie 20% și termenul de finalizare al lucrărilor de 10%), însă oferta firmei controlată de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc a fost unica, implicit a fost desemnată câștigătoare.

 

Lucrările au fost contractate la suma de 12,6 milioane de lei (exact: 12.601.691 lei, sumă care include TVA). Finanțarea proiectului este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și din bugetul local și trebuie finalizat într-o perioadă cuprinsă între 2 ani și 3 ani (proiectul tehnic trebuie finalizat în 3 luni, iar lucrările trebuie executate între 21 și 33 de luni).

 

Lucrările vizează proiectare și execuție a modernizării unor străzi care totalizează 9,83 kilometri + drumuri laterale. Partea de proiectare a fost subcontractată de Sebi Marc firmelor SXA Expert Proiect Consult și Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL.

 

Străzile care urmează a fi modernizate sunt: Depoului (3.514 m), Sub Deal (1.718 m), Valea Secăturii 2 (1.715 m), Valea Secăturii (1.055 m), Bisericii (720,67 m), Gării (604,76 m), Stadion + un tronson din strada Valea Porcului (508 m).

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here