I-AU DEMOLAT – Campioana Știința câștigă categoric, cu 11 eseuri marcate, primul joc după 5 etape și se pregătește de confruntarea de la București, cu vicecampioana Steaua

0
289

LIGA I RUGBY. Sâmbătă, 29 aprilie 2023, pe Stadionul din Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu”, în meci contând pentru etapa a 5-a a Grupei 1 a Ligii I la rugby, CS Universitatea ELBI Cluj Napoca a pierdut, cu 7-71 (0-35), partida cu CSM Știința Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de constănțeanul Robert Andrei Diaconescu, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 5 (Cluj-Napoca) și 4 (Baia Mare).

 

Băimărenii, campioni naționali de 5 ani, au avut cel mai slab început de campionat din ultima perioadă, înregistrând trei eșecuri din tot atâtea meciuri (cu Steaua, Dinamo și Timișoara), așa că au venit la Cluj-Napoca având ca obiectiv victoria, pentru a nu pierde contactul cu principalele trei contracandidate la titlu (echipe care au învins-o în debutul prezentei ediții).

 

Antrenorul Eugen Apjok (Știința Baia Mare) a început partida cu următorul 15: Kefentse Mahlo, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, Jason Tomane (cpt.), Darin Onț, Mihai Mureșan, Vlăduț Bocăneț, Mihai Dico, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Florian Roșu, Ștefan Iancu, Aleksandre Kalmakhelidze, Nicolaas Immelman (cpt.), Beka Bitsadze.

 

Cinci modificări (o treime din echipă) față de echipa de început a Științei din meciul (slab) din etapa trecută, pierdut categoric la Timișoara – trei au fost lăsați pe banca de rezerve (Mate Dardzulidze, Alexandru Țiglă, Murray Nikau), iar doi sunt accidentați (Paul Popoaia și Silviu Grădinaru). Diferență mare la greutatea totală a grămezilor, în favoarea oaspeților: 813 kg (clujenii) vs. 846 kg (băimărenii).

 

Un meci la discreția campioanei, revenită din pumni (e drept, având în față și cel mai slab adversar al grupei), controlat în totalitate și încheiat cu 11 eseuri marcate de băimăreni, 8 dintre acestea fiind transformate. Clujenii, au înscris punctele de onoare dintr-un eseu transformat. Scor final 7-71.

 

După 10 minute în apărare, una extrem de solidă care a anulat orice tentativă a gazdelor de a culca balonul în terenul de țintă, Știința marchează cinci eseuri și încheie repriza în avantaj net (0-35), cu deja obținutul punct bonus. La fel a decurs și repriza secundă, încheiată cu 1-6 la eseuri și cu 7-71 pe tabela de marcaj. Pentru clujeni a marcat Dragoș Damian (1 eseu transformat de Toma Mârzac), iar pentru campioana Știința au punctat Mihai Mureșan (2 eseuri și 6 transformări – declarat Omul meciului), Sikuea Taliauli (2 eseuri), Kefentse Mahlo, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Jason Tomane, Florian Roșu, Alexandru Țiglă și Mihai Lămboiu (câte 1 eseu) și Alexandru Harasim (2 transformări).

 

În etapa următoare, a 6-a, băimărenii vor sta (în Grupă sunt 5 echipe, cele mai bine clasate în sezonul precedent, fiecare dintre acestea având o etapă fără joc), următorul meci din Grupă fiind în etapa a 7-a, la București, când Știința va întâlni din nou Steaua, de această dată pe Stadionul Ghencea.

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here