AU CÂȘTIGAT – Explorări a câștigat, la Baia Mare, primul meci din finala pentru locul 7 al Ligii I, urmează meciul al doilea, la Constanța

0
141

LIGA I VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 29 aprilie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meciul 1 din play-off-ul Ligii I de volei masculin (contând pentru locurile 7-8), Știința Explorări Baia Mare a câștigat, cu 3-1 (13-25, 25-15, 25-21, 25-21), partida cu CSM Constanța. Meciul, arbitrat de Cristian Eduard Botezatu din Piatra Neamț (principal) și Bogdan Bărdășan din Târgu Mureș (secund), a opus echipele clasate în sezonul regular pe locurile 7 (Baia Mare) și 8 (Constanța).

 

Arbitrul principal al acestei partide are o interesantă poveste de viață. Până în 15 octombrie 2019, când s-a pensionat, a fost și judecător (la Tribunalul Neamț). Timp de mai mulți ani (cel puțin în perioada 2007-2016), Botezatu a activat în ambele profesii, fiind și judecător și arbitru de volei (ultima profesie nefiind remunerată de Federația Română de Volei – FRV -, era singurul arbitru care activa oarecum gratuit).

 

Însă în 2016 a fost oprit de CSM să activeze în ambele activități profesionale, forul superior al magistraților obligându-l să opteze pentru una din cariere, după ce a reținut, corect, că deși nu era plătit pentru arbitraj, i se decontau cazarea și transportul, iar în cazul meciurilor internaționale primea diurnă. În perioada 2016-2019, Botezatu nu a mai activat în volei, iar din octombrie 2019, eliberat prin pensionare de aceasta piedică profesională, a putut să-și continue cariera de arbitru de volei.

 

Meciul a debutat cu un prim set câștigat categoric de oaspeți, însă surpriza nu s-a conturat, băimărenii revenind în joc și încheind conturile după o oră și 24 de minute de joc efectiv, reușind să se impună categoric în următoarele 3 seturi, îndeosebi datorită prestației mai exacte și mai lucide de pe finalul seturilor. Băimărenii s-au impus în special datorită blocajului, a servelor și a numărului mai mic de greșeli neforțate. Iată situația principalilor indicatori tehnici (Explorări vs. CSM Constanța): 45-48 la atacuri decisive, 7-3 la servicii decisive (ași), 11-9 la blocaje decisive, 25-20 la puncte pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat: Tarța, Cheagă și Badea (câte 14 puncte), Hepburn (11 puncte), Silvășan-Pașca (8 puncte), Taboada (2 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Nejic (15 puncte), Vidoni (14 puncte), St. Jean (13 puncte), Druță (8 puncte) și Asmarandei (7 puncte).

 

Următoarea partidă se va juca în 6 mai la Constanța, iar, dacă va fi nevoie, meciul al treilea este programat în 13 mai, la Baia Mare.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here