HANDBAL – După ciprioți, Minaur Baia Mare a ajuns să aibă probleme și cu băcăuanii: egal smuls în ultimul minut

0
236

LIGA NAȚIONALĂ. Într-o partidă restantă etapa a 18-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, CSM Bacău şi CS Minaur Baia Mare au terminat la egalitate, 23-23 (11-15), vineri, la Sfântu Gheorghe.

 

Pentru Minaur, rezultatul este un eșec (altul din această ediție a campionatului), băimărenii reușind egalarea cu un minut înainte de final (gol Albert Cristescu), după ce au intrat în repriza a doua cu 4 goluri avantaj, avans pe care și l-au păstrat și în primele 10 minute ale reprizei secunde (19-15). Apoi, un deja-vu: adversarii au avut o serie de 6 (!) goluri consective, întorcând soarta jocului (21-19).

 

De neînțeles cum băimărenii nu au știut să oprească ofensiva pe extreme a adversarei, Bujor și Păunică marcând jumătate din golurile băcăuanilor. Oricum, de reținut că băimărenii au alergat după un egal cu o echipă modestă, slab clasată, dar dornică să-și depășească condiția – ceea ce la Minaur nu se mai vede de multe jocuri.

 

Sigur, putem să continuăm să ne mințim că adversarul a fost valoros (că a bătut Steaua, că a învins, în timpul erei noastre, CSM Bucureşti şi Poli Timişoara – și ciprioții care ne-au dat cu terenul în cap erau la fel, foarte valoroși), că nu am avut echipa completă. Putem. Dar putem și să recunoaștem ceea ce se vede: nu jucăm aproape nimic.

 

Pentru băimăreni au marcat Andrei Buzle (6 goluri), Tomas Cip (5 goluri), Albert Cristescu, Milan Kotrc și Călin Căbuț (câte 3 goluri), Georgel Haiduc, Mihai Dobra și Ionuț Ramba (câte 1 gol). De la CSM Bacău s-au remarcat Gabriel Bujor (8 goluri), Păunică şi Crnoglavac (câte 3 goluri). După 19 meciuri, CS Minaur Baia Mare se clasează pe locul 4, cu 38 de puncte. Suntem în grafic, putem (cu puțin noroc) să jucăm și în sezonul viitor în a treia competiție valorică a handbalului european, cu ciprioții.

 

* Foto: @ CSM Bacău

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here