FRĂȚIA ASFALTULUI – Încă 2,5 milioane de euro pentru două luni de asfaltări în Baia Mare: asfaltatorii Zoicaș & Baltă & ARL, 7,6 milioane de euro

0
928
Marcel Zoicaș și Cătălin Cherecheș

BANI ȘI ASFALTĂRI. În două luni (august-septembrie 2019), municipalitatea Băii Mari, controlată de primarul Cătălin Cherecheș va plăti celor trei firme care s-au asociat pentru reparații ale străzilor din oraș… 12 milioane de lei. Este cel mai mare/semnificativ contract-subsecvent din cele semnate până cum în acest sens.

 

În cele 18 luni care au trecut de la semnarea contractului cu municipalitatea Baia Mare, asocierea de firme a cuantificat comenzi de peste 36 milioane de lei (echivalentul a peste 7,6 milioane de euro), cu o medie de 2 milioane de lei pe lună – dacă eliminăm din calcul perioada de iarnă, când firmele cuplate ale lui Zoicaș și Baltă au prestat deszăpezirea în Baia Mare (contract de 3,4 milioane de euro), media lunară a plăților se ridică la 2,57 milioane de euro – cu mențiunea că administrația publică locală a desecretizat doar 9 din cele 13 contracte subsecvente câte s-au semnat până acum, așadar suma s-ar putea să fie mult mai mare.

 

Contractul de gestiune, întreținere și reparații a străzilor din Baia Mare a fost semnat în urmă cu un an, în 6 martie 2018, cu asocierea de firme Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA  (societate deținută de austriecii de la Strabag) & Construrom SA (controlată de Marcel Zoicaș) & Nord Vest Infrastructură și Servicii SRL (controlată de Ioan Baltă “Oniza”, prin fiul său, Ionuț Baltă).

 

Contractul este valabil până în martie 2020, lucrările fiind executate de asocierea de firme prezentată mai sus. Subliniere: în 22 noiembrie 2018, acordul-cadru (baza) a fost modificat, în sensul că obiectul acestuia a fost modificat din „gestiune, întreținere și reparații a străzilor” în „modernizare, reparații, întreținere și gestiune a străzilor”.

 

Valoarea exactă a contractului-cadru nu s-a pronunțat, acesta fiind unul vast, „de 30, chiar 40 de milioane de euro”, după cum a spus, la semnarea contractului, primarul Cherecheș – estimarea maximă a beneficiarului (municipiul Baia Mare) fiind inițial, la licitația din vara anului trecut, de 70 de milioane de lei + TVA.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here