DIN PREA MULTĂ „DRAGOSTE” PENTRU ORAȘ – Înainte de fugi din țară pentru a scăpa de închisoare, fostul edil corupt Cherecheș a lăsat facturi neplătite de 57 de milioane de lei către 130 de firme

3
2750
Cătălin Cherecheș

DATORIILE ORAȘULUI. În ultima lună petrecută la baierele punguței cu bani a urbei, fostul edil al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a crescut datoriile orașului către firme cu aproape 10%, ajungând la un maxim istoric. La sfârșitul lunii octombrie 2023, Primăria Baia Mare avea datorii către firme, organizații și instituții în valoare de 57 de milioane de lei (exact: 56.982.693,01 lei), cu aproape 5 milioane de lei mai mult decât la finalul lunii septembrie 2023. Aceste datorii sunt cauzate de facturile neplătite ale Primăriei Baia Mare către furnizori de bunuri, executanți de lucrări sau servicii.

 

Sigur, fostul edil corupt al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, ca orice țepar de drept comun, a fost mai puțin interesat să plătească datoriile urbei către 130 (!) de firme, organizații și instituții, decât a fost să-și organizeze fuga din țară, pusă în practică la 24 noiembrie 2023.

 

Implicit, în ultima lună pe care a petrecut-o ca primar, a crescut datoriile cu aproape 10%, ajungând la 57 de milioane de lei, în contextul în care doar în octombrie 2023 a dispus scoaterea din unicul credit bancar în care Primăria mai are bani cea mai mare sumă lunară trasă vreodată: 5,6 milioane de lei (exact: 5.595.307,12 lei). Apoi, a fugit, ca un adevărat „bărbat”, lăsându-i pe cei rămași să plătească tot ceea ce n-a fost el în stare.

 

Cele mai datorii sunt către firme care prestează servicii și lucrări publice în Baia Mare, însă printre „creditorii fără voie” ai orașului cu administrație rău-platnică sunt și instituții publice și multinaționale: DIICOT, Orange, Consiliul Județean Maramureș, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor, Distribuție Energie Electrică România, Autoritatea Aeronautică Civilă, Direcția de Sănătate Publică județeană, Vodafone, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan, OMV, RCS&RDS, E-On, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice ș.a.m.d.

 

Zece firme au facturi neachitate de Primăria Baia Mare cuprinse între peste 1 milion de lei și 17,3 milioane de lei.

 

Pe lângă acești bani, Primăria Baia Mare mai este datoare la bănci, având în acest moment trei credite active (neînchise), , din care mai sunt de plătit peste 204 milioane de lei doar ratele bancare (sumă la care se adaugă dobânzi și comisioane bancare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. acuma daca am fi un stat civilizat cu institutii puternice, nu aservite toate politic, sa fim seriosi, pe Chereches l-au prins cu un mizilic, adica el a facut fapte de coruptie mult mai grave decat cea pentru care a fost condamnat acuma, adica banii aia erau cred spaga pe o zi, dar revin, aceste institutii ar trebui sa mearga pe fir, sa verifice cum au fost date autorizatiile pentru blocurile care au ocupat toate spatiile verzi si vazut cate apartamente are Chereches in aceste blocuri prin interpusi, mers pe fir si vazut cum ii se atribuie finului Zoicas toate lucrarile in oras si cati bani ii revin lui Kake din contractele astea, mers pe fir si vazut ce avere are acuma Chereches, de unde a facut-o, ca am inteles ca a mostenit 1 milion de la parinti dar e mare diferenta de la milionul acela la ceea ce are acuma – si daca a facut datorii, si a luat spagi si a ingropat orasul, sa plateasca, sa i se confiste, ca are de unde, adica nu ar face decat sa dea inapoi ce a luat …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here