FOTBAL – Minaur Baia Mare câștigă acasă, iar Progresul Șomcuta Mare se întoarce cu un punct din deplasare

0
470

LIGA A III-A. În etapa a 2-a a Ligii a III-a la fotbal ediția 2021-2022, echipele maramureșene care activează în Seria a 10-a, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, au jucat cu Luceafărul Oradea (băimărenii, pe teren propriu) și cu Sportul Șimleu Silvaniei (șomcutenii, care au mers în Sălaj cu orgoliul rănit, după un început dezastruos de campionat). Scorurile din meciurile echipelor maramureșene: Minaur Baia Mare – Luceafărul Oradea: 5-0 (3-0); Sportul Șimleu Silvaniei – Progresul Șomcuta Mare: 0-0.

 

Minaur Baia Mare a întâlnit, pe Stadionul “Viorel Mateianu”, Luceafărul Oradea, o echipă clasată pe ultimul loc în Seria a 10-a în ediția trecută, dar care s-a menținut în Liga a III-a după ce a trecut, la barajul de menținere/promovare, de echipa a Liga a IV-a Rapid Jibou (cu 1-1, 6-3), sălăjenii având un portar de 42 de ani și majoritatea titularilor fiind jucători din campionatul de minifotbal.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început meciul cu Gudea – Potcoavă, Oiță, Lazăr, Simion, Bura, Chinde, Micaș, Donca, Văsălie, Batchabi-Nana. Băimărenii au dominat autoritar o echipă modestă, extrem de tânără (de altfel, Luceafărul rămâne consecventă ideii pentru care s-a înființat, de club-rampă de lansare pentru fotbaliști tineri). Chinde, Văsălie și Donca au înscris în prima parte a jocului, iar Berindea și Stanciu au pus pe tabela de marcaj cele două goluri înscrise în repriza a doua.

 

Minaur Baia Mare – Luceafărul Oradea: 5-0 (3-0), au marcat Viorel Chinde (min. 18), Alin Văsălie (min. 21), Mircea Donca (min. 35), Cosmin Berindea (min. 83), Ciprian Stanciu (min. 86). Meci fără emoții, cu Minaur obținând maximum de puncte (6) după primele două etape, fapt repetat de osingură echipă din serie, SCM Zalău (care s-a impus în această etapă la Satu Mare, cu 3-4).

 

Pe Stadionul Măgura din Șimleu Silvaniei, maramureșenii de la Progresul Șomcuta Mare au încheiat la egalitate cu gazdele din Sălaj, 0-0, și au mai spălat din rușinea începutului de campionat.

 

Antrenorul  Dănuţ Sabou a început partida în următoarea formulă (cu doar două modificări față de cea de etapa trecută, când Progresul a pierdut cu 1-8 pe teren propriu: portarul Burmar în locul lui Roșiianu și Parnău în locul lui Balmoș): Brumar – Lihet, Tutuţă, Bud, Paşca, Piroska, Batin (cpt.), Secui, Jeler, Parnău, Buşică. Maramureșenii au jucat din min. 64 în 10 oameni, dar au rezistat, într-un meci dominat ca posesie de gazde.

 

În etapa următoare, cele două echipe din Maramureș joacă în 11 septembrie, în meci direct, la Șomcuta Mare.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here