FORFAIT/NEPREZENTARE – Trei primari din Maramureș au renunțat să mai candideze la alegerile locale din 9 iunie 2024: în cel puțin 4 UAT-uri va fi ales un primar nou

0
4490
Emilian Pop, Mitru Leșe, Gavrilă Dologa

3 DIN 76. La alegerile locale din 9 iunie 2024, 4 din cei 73 de primari din Maramureș nu se vor mai afla pe buletinele de vot pentru alegerea edililor din județ, unul fiind condamnat la închisoare (Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare), iar alți trei renunțând să mai candideze după 4, respectiv 5 mandate. În afara municipiului reședință de județ, UAT-urile care 100% vor avea din acest an un primar nou sunt: orașul Târgu Lăpuș și comunele Săcălășeni și Săcel.

 

La Târgu Lăpuș, primarul PNL Mitru Leșe (67 de ani) a anunțat deja public renunțarea la o nouă candidatură. El este la al cincilea mandat + unul interimar (este în funcție din 2003). Liberalii au anunțat deja că viitorul lor candidat la funcția de primar în Târgu Lăpuș este Vlad Herman, actualmente director executiv al Serviciului Public de Salubrizare al Primăriei Târgu Lăpuș.

 

La Săcălășeni, primarul PSD Emilian Gheorghe Pop (58 de ani) a anunțat deja forurile de conducere a filialei județene a social-democraților că va candida din partea unui alt partid politic pentru președinția Consiliului Județean. El este la al cincilea mandar (este în funcție din 2004 – este și președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Maramureș).

 

De asemenea, la Săcel, primarul PSD Gavrilă Dologa (63 de ani) a anunțat conducerea partidului că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar. El era la al patrulea mandat (în funcție din 2008). Deja social-democrații anunțându-l candidat pentru această funcție din vârful administrației locale pe Toader Grad (viceprimarul în funcție).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here