TU PE CINE VOTEZI? – 2MNews a generat primul sondaj de opinie cu candidații reali la funcția de primar al municipiului Baia Mare: băimărenii cu drept de vot pot să își exprime opțiunea până în 3 iunie

46
10819

ALEGERI PRIMAR BAIA MARE 2024. 2mnews a activat un nou sondaj de opinie, menit să întrunească preferințele cititorilor săi în privința opțiunilor acestora la alegerile locale din 9 iunie 2024, respectiv a celor pe care îl vor alege pe primarul municipiului Baia Mare.

 

Fiecare cititor poate vota cu o singură opțiune/sondaj și o singură dată (de pe un IP se înregistrează un singur vot pe toată durata perioadei). Rugămintea noastră, pentru un rezultat cât mai aproape de adevăr, este să voteze/își exprime opțiunea doar persoanele care au drept de vot la 9 iunie 2024 în Baia Mare.

 

Sondajul este deschis începând de miercuri, 3 aprilie 2024, și până în 3 iunie 2024 și are ca opțiuni pe toți cei 11 desemnați de conducerile filialelor județene ale partidelor politice drept candidați pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, precum și opțiunea “Nu votez”.

 

Pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, 11 partide politice au anunțat că vor înregistra un candidat la alegerile locale din 9 iunie 2024: PNL, PSD, AUR, ADU (Alianța Dreapta Unită: USR & PMP), UDMR, FD (Forța Dreptei), PPUSL (Partidul Umanist Social-Liberal), PV (Partidul Verde), AD (Alternativa Dreaptă), MRS (Mișcarea România Suverană), VN (Verticala Nouă). Cei mai mulți candidați sunt validați deja în forul decizional, alții urmează să fie validați în această săptămână (fapt confirmat pentru 2mnews de președinții filialelor județene).

 

Îi aveți pe TOȚI cei 11 de candidați pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare AICI, iar pe coloana din partea dreaptă găsiți sondajul în care puteți vota, bifând căsuța de lângă candidatul ales (la varianta de mobil, sondajul este la finalul șirului de articole). Precizare: opțiunile cititorilor trimise sub forma comentariilor nu sunt luate în calcul, votul valid fiind exprimat doar prin bifarea căsuței aferente din sondaj.

 

În sondajul 2mnews găsiți candidații în următoarea ordine (orodonarea s-a făcut pe criteriile: 1. partid parlamentar – primele 7 opțiuni aparțin unor partide parlamentare; 2. vechimea partidului care a desemnat candidatul):

 

  1. Ionel Ovidiu Bogdan(PNL)
  2. Ioan Doru Dăncuș(PSD)
  3. Costel Pîrvănoiu(AUR)
  4. Brian Cristian(Alianța USR & PMP)
  5. Cristian Anghel(FD)
  6. Pap Zsolt István (UDMR)
  7. Liviu Marian Pop(PUSL)
  8. Claudiu Gheorghe Filip(PV)
  9. Călin Herțeg(AD)
  10. Sergiu Zainea (MRS)
  11. Mircea Cirț(VN)
  12. Nu votez.

 

În zilele următoare, 2mnews vă prezintă detalii despre fiecare candidat în parte. Periodic (o dată la două săptămâni) – în 17 aprilie, 1 mai, 15 mai și 29 mai -, 2mnews va publica situația sondajului la acel moment. În 3 mai, ora 24.00, sondajul va fi oprit. În 4 mai, în cursul dimineții, 2mnews va publica rezultatul final al sondajului. Dacă în timpul derulării sondajului, vor fi desemnați și alți candidați pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, aceștia vor fi adăugați în sondaj la momentul confirmărilor oficiale. De asemenea, dacă în timpul derulării sondajului există candidați care își anunță oficial retragerea din cursă, aceștia vor fi eliminați din sondaj.

 

Acest articol nu acreditează ideea că numele de mai sus se vor regăsi 100% pe buletinele de vot din 9 iunie (unii pot renunța), sau că aceștia sunt singurii candidați la funcția de primar al municipiului Baia Mare (pot interveni și alții în competiție), dar 2mnews a considerat necesar să ofere public atât primul articol care prezintă lista candidaților care sunt asumați pentru această importantă funcție a administrației publice locale din Maramureș de liderii politici județeni, cât și un credibil instrument de sondare a candidaților.

 

Și acum, puteți vota, bifând căsuța din dreptul candidatului ales (sondajul este pe prima pagină, pe coloana din dreapta, iar la varianta pentru mobil este la finalul șirului de articole).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

46 COMENTARII

  1. Nici nu conteaza cu cine votati. Intrati pe pagina de facebook a Coalitiei pentru Baia Mare sa vedeti cum o postare e pt Ionel Bogdan (PNL) iar urmatoarea e pt Doru Dancus (PSD) si tot asa. Indiferent cine iese, orasul va fi stapanit in continuare de famiglia cerecheș, spoliata de marcel si ilie, sub privirile ocrotitoare ale securistilor, militienilor si magistratilor.

  2. Cu profundă gratitudine, doresc să vă mulțumesc tuturor pentru implicarea voastră deosebită în acest important sondaj. Participarea voastră cu seriozitate demonstrează angajamentul vostru față de procesul democratic și față de viitorul orașului nostru. Mulțumesc pentru numărul impresionant de voturi și pentru eforturile de mobilizare pe care le-ați depus. Este o adevărată bucurie să văd că sunteți implicați cu mintea și sufletul deschis în direcționarea acestui oraș către progres și bunăstare. Aprecierea mea pentru fiecare dintre voi este imensă. Cu respect și încredere, Filip Claudiu-Gheorghe, candidatul pentru primăria Baia Mare.

  3. Răspus pentru „Andrei”: în articol este menționat criteriul după care au fost ordonați candidații (e necesar doar să citiți, lectura nu cauzează). Candidații nu sunt ordonați după un clasament, nu dispută un campionat. Ordonarea s-a făcut pe aceleași principii după care vor fi ordonați pe buletinele de vot.

  4. Pentru „Mircea A”: se poate vota. Însă o sigură dată (ca și în 9 iunie). Dacă nu ați votat, ați vrut și nu ați reușit, înseamnă că altcineva a votat de pe IP-ul respectiv.

  5. Răspuns pentru „Ionuț”: dacă „îngroșat” înseamă bold (al numelor), toți candidații sunt consemnați identic. Dacă vă apare bold la rezultatul sondajului, înseamnă că IP-ul de pe care scrieți a votat respectivul candidat. Sunt (corect).

  6. Eu votez pentru Filip Claudiu-Gheorghe pentru că este un om puternic, cu caracter serios, și sunt sigur că nu pune borduri și nici panseluțe. Îmi inspiră încredere și cred că este un lider potrivit pentru această poziție.

  7. Mircea Cirț. El se poate lăuda cu firma ATP Exodus din Baia Mare. Este un manager profesionist care poate să
    administreze primăria Baia Mare in interesul cetatanilor orașului. Acolo la firma lui Mircea Cirț se fabrică camioane și autobuze. Nu există in România așa ceva. Ceilalți candidați cu ce se pot lăuda ?.

  8. Io sincer vă spun . Îl votez pă Aladin ! De ce ? Pt că fiecare , după finală , e Aladin .
    Ala din partidul X , ala din partidul Y , și tot așa .
    După 2-3 luni de la finală , oricare e Aladin .
    Deci , și io și toată lumea , o să-l voteze în final pe Aladin .

  9. Comentariile sunt concretizate doar dacă votați în sondaj. Sondajul îl găsiți pe coloana din dreapta (pe mobil, îl găsiți la finalul articolului, după comentarii, sau la finalul primei pagini).

  10. Astia care il preferati pe Ionel Bogdan la primarie…ce credeti ca il recomanda ? Faptul ca 4 ani nu a facut nimic din #PlanulluiBogdan sau ca este un semi-analfabet (corijent la Liceul Agricol din Seini ?

  11. Si sondajul acesta e masluit…am incercat sa imi exprim opinia, dar imi spune ca deja am votat – ciudat, nu credeti?
    ON TOPIC – sper sa vedem baimarenii la vot in numar cat mai mare si atunci, dreptate se va face.
    Avem nevoie de un bun manager, cu viziune si implicare, care sa nu aiba neamuri multe si care sa faca lucruri de calitate cu fondurile disponibile, poate sa atraga si bani europeni.
    P.S.: Ion Iliescu de Baia Mare (Anghel) nu are ce cauta pe lista – si-a aratat capabilitatile.

    • Nu vă cenzurează nimeni opinia, stați liniștit. Vă spune că ați votat pentru că s-a votat deja de pe acel IP (fie altcineva din familie/firmă, fie altă persoană căreia i s-a atribuit acel IP de către ISP înainte de a fi apoi preluat de dumneavoastră). Vă recomandăm să ștergeți cookies din browser și să vă resetați conexiunea la internet pentru a primi un alt IP. Oricum, vă puteți exprima opinia „prin viu grai” și în secțiunea de comentarii (cum ați și făcut-o, uitând însă să ne spuneți cine e persoana cu care ați dori să votați). De vreme ce v-a apărut comentariul, cred că e destul de clar că nu cenzurăm pe nimeni atâta vreme cât își exprimă opinia în mod civilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here