FINAL – Raliul Maramureșului, câștigat de bulgarul Ignat Issaev, care l-a depășit în ultima specială pe sextuplul campion național Simone Tempestini

0
750

RALIUL MARAMUREȘULUI 2022. Ultimele două probe speciale programate duminică, 10 aprilie 2022, în Raliul Maramureșului, au fost pe principiul numărării evangheliștilor: una. Asta pentru că după Proba Specială 8 de la Codru Butesii, Proba Specială 9 de pe Gutin s-a anulat, din cauza ninsorii abundente, pe alocuri viscolită. Practic, din cele 9 probe speciale programate în Raliul Maramureșului 2022, s-au disputat 6, trei fiind anulate (două în urma accidentului din zona Preluca/Copalnic Mănăștur în care a fost implicat echipajul Bogdan Marișca & Sebastian Itu, multiplu campion național, care a dus la deteriorarea mașinii Ford Fiesta R5, și una din cauza vremii, pentru că vremea n-are calendar și-n Maramureș, pe munte, ninge și primăvara).

 

Raliul Maramureșului 2022, competiție revenită în calendarul FRAS anul trecut, după o absență de 14 ani, contează ca prima etapă din Campionatul Național de Raliuri. În acest moment, totate probele (cele 6) s-au finalizat și la ora 14.00, la Baia Mare Value Center are loc festivitatea de premiere.

 

Câștigătorul ediției 2022 a Raliului Maramureșului este echipajul bulgar Ignat Petrov Issaev & Dinko Stoychev Georgiev, care au concurat pe o Skoda Fabia R5, întrecând în ultima probă specială echipajul Napoca Rally Academy, format din sextuplul campion național absolut Simone Tempestini și cvadruplul campion național absolut Sergiu Itu. Pe locul 3 s-a clasat Andrei Gîrtofan & Doru Vraja, pe Skoda Fabia R5.

 

Tempestini și Itu au concurat pe un model cu propulsie, Porsche 997 GT3 RGT, o mașină cu tracțiune pe spate, total diferită de modelele integrale pe care au concurat adversarii lor. Tempestini & Itu, care au dominat probele din prima etapă a Campionatului Național de Raliuri, au fost întrecuți la ultima probă specială de echipajul bulgar. “Am avut parte de condiții foarte grele și poate nu a fost chiar cea mai prietenoasă etapă ca să ne acomodăm cu mașina, însă ne-am descurcat bine. Am fost pe primul loc de la începutul raliului până pe ultima probă unde condițiile au fost foarte grele și nu am reușit să apărăm primul loc”, a spus Tempestini.

 

Vă reamintim că unii dintre favoriți, echipajul Bogdan Marișca & Sebastian Itu (Napoca Rally Academy), veterani ai automobilismului sportiv românesc și multipli campioni naționali, au abandonat, în urma accidentului în care au fost implicați în Proba Specială din Preluca.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here