FAPT – S-a semnat finanțarea cu 10,62 milioane lei, din fonduri europene, a construirii spitalului modular Covid-19 din Baia Mare

0
625

SPITAL MODULAR – BAIA MARE. În această lună, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (AM POIM), a semnat contractul de finanţare, în principal din fonduri europene nerambursabile, pentru construirea unui spital modular Covid-19 în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş din Baia Mare. Finanțarea este de 10,62 de milioaane de lei.

 

Proiectul a fost depus spre finanțare de administrația județeană (Consiliul Județean) în parteneriat cu unitatea spitalicească din municipiul reședință de județ și, conform studiilor necesită o investiție totală de peste 14,35 milioane de lei (echivalentul a peste 2,9 milioane de euro). Proiectul a fost depus spre finanțare (din fonduri europene nerambursabile, prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020) încă din 30 martie.

 

Conform proiectului, costurile de furnizare și instalare a spitalului modular ar fi de 9,5 milioane de lei, unitatea urmând să fie dotată cu 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf cu 64 slice (echipamentele sunt evaluate la 4,8 milioane de lei).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here