FAPT – Mihai Ciprian Rogojan, zis “Cici de la Sistem”, va fi noul manager al Teatrului Muzical Ambasadorii, instituție din subordinea Ministerului Culturii

0
1057

TRASEU: MUZICĂ – POLITICĂ – MANAGEMENT. După ce s-a străduit de câteva ori să reintre în politică (în speță în Parlament), băimăreanul Mihai Ciprian Rogojan (43 de ani), cunoscut sub denumirea “Cici de la Sistem”, a devenit noul manager al Teatrului Muzical Ambasadorii din București, câștigând concursul organizat de Ministerul Culturii.

 

Mihai Ciprian Rogojan este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Percuţie (promoția 2002), fost membru al trupei Sistem (care în 2005, împreună cu Luminiţa Anghel, s-a clasat pe locul 3 la concursul Eurovision, cu piesa „Let me try”).

 

Ciprian Rogojan a intrat în politică în 2012, în PDL, obținând un mandat de senator de Maramureș (2012-2016, pe lista alianței electorale ARD, care a inclus și PDL). În timpul mandatului de senator și-a câștigat două mari catalogări: cel mai tânăr senator (fapt care nu ținea de el) și cel mai mare traseist politic (fapt care ținea doar de el), trecând în decurs de un singur mandat parlamentar prin 4 partide: PDL, PMP (partid fondat de fostul președinte PDL și al României, Traian Băsescu), UNPR și PNL. Ulterior, Rogojan nu a fost întrecut de nimeni, rămânând campionul absolut al traseismului politic, fiind doar egalat de un alt dezamăgitor tânăr parlamentar de Maramureș, senatorul Iustin Talpoș (2016-2020: PMP, PSD, UNPR și PNL).

 

Ca senator, Rogojan a rămas cunoscut publicului prin propunerea unui proiect privind castrarea chimică a violatorilor și pedofililor. Ulterior a mai trecut prin două partide, dar deja nu mai era în prim-planul politic, încercând fără succes să reintre în Parlament și candidând la alegerile din 2016 din partea ALDE, iar în 2020 din partea PMP.

 

Teatrul Muzical Ambasadorii a fost fondat în anul 2019 de criticul muzical Smaranda Oţeanu-Bunea și este o instituție publică de spectacole şi concerte aflată în subordinea Ministerului Culturii, fiind cel de-al treilea ansamblu artistic dedicat copiilor și tinerilor (după „Opera Comică pentru Copii” și „Teatrul Stela Popescu”). Instituția este finanțată din venituri proprii şi subvenții acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, și are 55 de angajați, dintre care 20 sunt soliști vocali, instrumentiști, dansatori și actori.

 

Teatrul, care pune în scenă spectacole de operă, balet, musical, folclor, este considerat o rampă de lansare pentru tineri absolvenți ai învățământului vocațional artistic și are ca obiectiv promovarea valorilor muzicale și coregrafice românești și universale. Anterior lui Rogojan, postul de manager a fost deținut de regizorul Dan Tudor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here