FAPT – Maramureșul a contribuit la expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” cu piese din mormântul celtic de la Ciumești

0
57

EVENIMENT. Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș participă la vernisajul expoziției „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, care va avea loc la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, în 30 septembrie 2021.

 

Expoziția se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și al Președintelui României, Excelența Sa Domnul Klaus Iohannis. Această manifestare culturală face parte din acțiunile culturale care celebrează cei 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Spania și reunește 835 de artefacte care provin din colecțiile a 39 de muzee din România.

 

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș participă la expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” cu artefacte clasate în categoria Tezaur, respectiv: două cnemide (jambiere/elemente de protecție a tibiilor) din bronz, două aplici din bronz, un vârf de suliță din fier și o cămașă din zale, piese provenite din mormântul princiar celtic de la Ciumești.

 

Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” va putea fi vizitată în perioada 1 octombrie 2021 – 27 februarie 2022.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here