FAPT – La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, 364 copii născuți în timpul stării de urgență: aproape 1.000 de copii s-au născut în primele 5 luni din 2020

0
1196

NOU-NĂSCUȚI. Mersul vieții nu ține cont de pandemie, de viruși, de situații. Urmează numere, care de fapt sunt vieți, viitor, așa-numitele minuni… În perioada stării de urgență (16 martie -15 mai 2020), în secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare (condusă de medicul șef Margareta Pîrvănoiu) s-au născut 364 de copii, dintre care 198 băieți și 166 de fete.

 

În primele 5 luni ale acestui an (perioada 1 ianuarie – 31 mai), conform unei informări oficiale a conducerii secției Neonatologie a celui mai mare spital din Maramureș, s-au născut 974 de copii, cu 7,03% mai mulți decât în primele 5 luni ale anului trecut (în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2019, s-au născut 910 copii). Aproape 52% din nou-născuții din acest an sunt băieți (505), iar 48% sunt fete (469). Cea mai mică greutate la naștere a fost de 600 de grame, în timp ce greutatea cea mai mare a fost de 4960 grame.

 

Nu totul a fost ușor, dar peste emoții specialiștii își amintesc cazul unui nou născut venit pe lume la începutul anului, mult înainte de termen și “cu o putere greu de imaginat într-un trup atât de fragil”.

 

Nou-născutul a avut vârsta gestațională de doar 30 de săptămâni, o greutate la naștere de 1.100 de grame și a necesitat manevre de resuscitare încă de la început. Dar, cu întreaga noastră implicare, dragostea familiei și o putere greu de imaginat într-un trup atât de fragil, copilașul a câștigat lupta pentru viață și, la 46 zile de la naștere, a fost externat cu o greutate de 2.540 de grame, cu alimentație exclusiv la sân, cu zâmbetul și muțumirea mamei întipărite pe chip, când pășea dincolo de pragul maternității, și-a amintit, cu emoție, dr. Margareta Pîrvănoiu.

 

Spuneam, mersul vieții continuă…

 

2mnews

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here